Már népbetegség az allergia! Téged is érint?

Modern életmód és az allergia

Az allergia napjainkban egyre gyakoribb egészségügyi panasz. Sokan szenvednek tőle, azonban a legtöbben nem ismerik pontosan annak tüneteit és a kezelési lehetőségeit.

Az allergia leggyakoribb formája az orrot és a légzőszerveket, valamint a szemet érinti, amely orrdugulással, tüsszögéssel, orrfolyással, viszketéssel és szemirritációval járhat.

Az allergiás tünetek az évszakokhoz kapcsolódóan is előfordulhatnak, és az allergiás reakciók hatására az érintett személynek akár napokig is elhúzódhatnak a tünetek.

Az allergiás tünetek súlyossága változó lehet, és akár hosszan tartóvá. azaz krónikussá vagy az életet is veszélyeztethetik. Az allergiás tünetek megjelenése után fontos, hogy mielőbb szakszerű kezelést kapjunk, hogy csökkentsük az allergiás reakciók kockázatát és enyhítsük a tüneteket.

Mi az allergia?

Allergia valójában a szervezet túlzott reakciójú immunválasza, amikor egy olyan anyag ellen védekezik, amely a szervezetre ártalmatlan és egészséges emberekben semmilyen tünetet nem is okoz.

Azokat az anyagokat, melyek allergiás reakciókat okoznak, allergéneknek nevezzük.

Az allergia jellemző tünetek között az előző bekezdésben olvasható tünetek mellett szerepelhetnek  kiütések, foltok megjelenése a bőr felszínén, az emésztőrendszer érintettsége esetén hányás, hasmenés jelentkezhet, a légzőszerveket érintő allergiás reakció lehet még légszomj, nehézlégzés is.

Az allergia hátterében lévő túlzott immunválaszban részt vesznek a máskor a kórokozók ellen fellépő immunanyagok és immunsejtek, mint a fehérvérsejtek, nyirokszervekben képződő limfociták, hízósejtek.

Az allergia vizsgálatánál ezeknek az anyagoknak a meglétét, illetve ezeknek a sejteknek az aktivitását vizsgáljuk. Az allergia orvosi kezelése ezeknek az ellenanyagoknak a kiválasztásának és az immunsejtek aktivitásának a gátlásán alapulnak.

Allergia elleni védekezés egyik lehetősége az allergén anyag kerülése!

Az allergia tüneteit leggyakrabban a hízósejtekből felszabaduló gyulladási folyamatok szabályozó anyag, a hisztamin okozza. Ez okozza az allergiás nátha, az allergiás csalánkiütés jellemző tüneteit. Hisztamin szabadul fel a szúnyogcsípésnél is. Ennek az anyagnak a hatására kerül vérbőség alá a terület, okozza a bőrpírt és a puklit, ugyanakkor ezt nem tekintjük allergiás reakciónak.

Az allergia tünetei

Az allergia tünetei nagyon változatosak lehetnek, és az adott allergén típusától függően többfélék lehetnek. Az allergiás tünetek általában hasonlóak. Az allergia tünetei közé tartoznak a következők:

  • orrfolyás
  • tüsszentés
  • szemviszketés
  • bőrkiütések
  • hörghurut
  • légzési nehézségek.

Az allergiás tünetek megjelenése után fontos, hogy mielőbb kezelést kapjunk. Az allergia tünetei enyhíthetők gyógyszerekkel, amelyeket orvosi rendelvényre kaphatunk meg. Az allergia tünetei enyhíthetők életmódváltoztatásokkal is.

Az allergiás tünetek enyhítése

Ismerd meg az allergiád okát!

Az allergiás reakciók kiváltó okai eltérőek, a tünetek is azok. Egy allergológus orvos vérvizsgálatot, bőrpróbát vagy egyéb teszteket végeztethet annak megállapítására, hogy milyen allergének váltják ki a tüneteidet.

Kerüld az allergéneket!

Az allergén kerülése segíthet a tünetek enyhítésében és az allergiás reakciók megelőzésében. Az otthonodban lévő kárpitozott bútorok, takarók, szőnyegek, párnák, függönyök és matracok lehetnek az allergia okai. A poratkák és az állatszőrök szintén okozhatnak allergiás tüneteket. Az allergiásoknak célszerű kizárni azokat a dolgokat, amelyekről tudják, hogy allergiás reakciót váltanak ki, illetve minimalizálni a kontaktusukat ezekkel az anyagokkal.

Vigyázz az étkezéssel!

Az élelmiszer-allergiák kezelése is fontos, és a megfelelő diéta bevezetése sokat segíthet a tünetek enyhítésében. A diéta során ki kell zárni azokat az ételeket, amelyek allergiás reakciót váltanak ki. Fontos az is, hogy az élelmiszerek csomagolásán alaposan átnézzük az összetevőket, és ellenőrizzük, hogy tartalmaznak-e olyan összetevőket, amelyekre allergiásak vagyunk.

Használj allergiabarát termékeket!

Az allergiásoknak érdemes allergiabarát termékeket használniuk, melyek nem tartalmaznak olyan anyagokat, amelyek allergiás reakciót váltanak ki. Az allergiabarát termékek közé tartoznak az élelmiszerek, a tisztítószerek, a kozmetikumok és a ruházati cikkek is.

Kerüld az irritáló anyagokat!

Az allergiás tüneteket kiváltó anyagok között megtalálhatók az irritáló anyagok is, mint például a parfüm, a cigarettafüst, a légszennyezés, a festékek vagy a vegyszerek. Az allergiásoknak érdemes kerülniük ezeket az irritáló anyagokat, és igyekezniük kell minél kevesebbet érintkezni velük.

Ételallergiák, élelmiszerérzékenységek

Az étrend szerepe az allergiák kezelésében kulcsfontosságú. Az ételallergia olyan állapot, amelyben az immunrendszer a táplálékban található fehérjéket idegen testként azonosítja, és megtámadja.
Az élelmiszer-allergiás reakciók tünetei lehetnek enyhe bőrkiütéstől súlyosabb tünetekig, mint például a légzési nehézség vagy a fulladás.

Az étrend változtatása az allergiás tünetek enyhítésének egyik módja lehet. Az allergiás reakciók megelőzése érdekében fontos, hogy elkerüljük azokat az ételeket, amelyekre allergiásak vagyunk.

Az étrend összeállításakor fontos, hogy kerüljük az allergiás tüneteket okozó ételeket, mint például a tejtermékeket, a glutént, a dióféléket, a tojást és a tenger gyümölcseit.

Az életmód szerepe az allergia kezelésében


Az életmódunk hatással lehet az allergiás tünetek kialakulására és súlyosságára. Az egészséges életmód és a megfelelő táplálkozás az allergiás tünetek enyhítésének egyik aktív módja lehet. Az egészséges életmód magában foglalja a testmozgást és az egészséges alvást is.

Az allergiás tünetek enyhítése érdekében fontos, hogy kerüljük a stresszt. A stressz gyengíti az immunrendszer jó működését, ami növeli az allergiás reakciók kialakulásának kockázatát. Az allergiás reakciók megelőzése érdekében fontos, hogy stresszmentes életet éljünk.

Kulcs az immunrendszerhez könyv

Ismerd meg az immunrendszered működését, és élj azokkal a javaslatokkal, amelyeket megosztunk a könyvben annak érdekében, hogy hatékonyan működjön az immunrendszered.

A könyv segítségével helyrehozhatod a bélflórádat, optimalizálhatod az étrendedet annak érdekében, hogy elkerüld a fertőzéseket.

Kattints ide, és rendeld meg a Kulcs az immunrendszer című könyvet!
 



Vitalissimo egészségáruház allergiatámogatás

A Swedish Nutra Cal-Mag kalciumot és magnéziumot tartalmaz az egész szervezet, az immunrendszer, a csontozat támogatásáért és az izmok működéséért.

A készítményt C- és D-vitamin, valamint cink gazdagítja, ami támogatja az életfontosságú vitaminok és ásványok beépülését számos életfontosságú folyamattal együtt.

Miben segít a kalcium és a magnézium?

  • enyhíti a gyulladást
  • csökkenti az izomlázat
  • fogyasztásával csökkenthető a szívinfarktus kockázata
  • javítja az általános kedélyállapotot
  • védelmet nyújt a szívizmoknak
  • nyugtató hatású
  • kezeli az álmatlanságot
  • enyhíti az allergiás tüneteket
  • támogatja az idegrendszer működését
  • görcsoldó hatású
  • enyhíti a derék és hátfájást.

Kattints ide, és rendeld meg a folyékony kalcium-magnézium készítményt!


Kattints ide a további allergiamegoldásért!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket