Meddőséget okozhat a helytelen táplálkozás!

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Napjainkban egyre több a meddő pár, és hiába a kitartó próbálkozás, a vitaminok, mégse akar pozitívat mutatni a terhességi teszt. Ezt számos tényező befolyásolhatja, ám a megfelelő táplálkozásnak csak kevesen tulajdonítanak jelentőséget, pedig erősen befolyásolhatja a termékenységet.

Bár a táplálkozás és az egészség közti kapcsolat nem titok, mégis sokan nem tudják, hogy a nem megfelelő étkezés olyan betegségekhez is vezethet, melyek nagyban befolyásolják a termékenységet. 

A meddőnek nevezett nők közt ugyanis egyre több az inzulinrezisztens a PCOS-es, illetve a cukorbeteg, melyek a helytelen táplálkozásra vezethetőek vissza. 

Mindkét állapot sajnos hormonzavarokat idéz elő, így csökkentik a petefészek működését, és gátolják a beágyazódást.

Kezelésükben és megelőzésükben nagy szerepet játszik az egészséges étrend!

Meddőséget okozhat a helytelen táplálkozás!

A termékenységet nagyban befolyásolja az illető testsúlya, hiszen mind a túl alacsony, mind pedig a túl nagy testtömeg meddőséget okozhat, mivel a szervezet mindkét esetre hormonális ingadozással válaszol (olyannyira, hogy alacsony testtömegnél akár a menstruáció is megszűnhet). Éppen ezért célszerű az arany középutat választani, ami csakis egészséges táplálkozással és rendszeres mozgással érhető el- ha kell, szakember segítségével, aki személyre szabott étrend összeállításával hozzájárulhat a hormonális egyensúly visszaállításához.
Forrás:endokrinkozpont.hu

Van lehetőséged természetes táplálkozással egyensúlyba hozni a tested.

Próbáljuk meg együtt!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket