Mi a különbség közted és a konkurenciád között?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A munkaerőpiacon egyre nagyobb harc folyik a munkavállalókért.

Ebben ma mindenki részt kell, hogy vegyen. És a tapasztalat az, hogy részt is vesznek a vállalatok.

Ma egy HR-es legfontosabb feladata az lett, hogy betöltse a cégnél lévő állásokat. Hirdet, interjúzik, toboroz, ígér, aztán felvesz valakit, akit a konkurencia igyekszik elhappolni. Egy kicsit több fizetés, egy kicsit több szabadság, egy kicsit könnyebb munkafeltétel és a nehezen megszerzett embered már sehol nincs.

Nálunk van kávégép, kapsz fitnesz bérletet, van vállalati masszázs, van ingyen ásványvíz és egy sereg megvásárolható dologgal is csábítanak. Ezek mind megvehető dolgok. Kitalálsz valami ügyeset és lám, a konkurencia már le is másolta.

De mi az, amit nem lehet megvenni? Az „employer branding”-et. Azt, hogy milyen a cégednél a közösség, hogy érzi magát egy munkavállaó, mennyire törődnek vele, mennyire érzi magét fontosnak, mennyire veszik emberszámba, mennyire érzékenyek és segítőkészek a problémáit illetően.

Ezt nem lehet a boltban megvenni. Ezt ki kell alakítani, ezt el kell terjeszteni, hogy kívánatos munkahelyet teremts az érdeklődőknek. ma már nem csak a munkaadók szereznek információt a potenciális munkavállalóról, hanem a munkavállaók is ezer helyen tudakozódnak a cég után. Facebook bejegyzések, LinkedIn oldalakon vélemények, ismerősöktől hallott adatok, a vállalatról megjelenő írások mind a vállalatról alakítanak ki egy képet.

És az a vállalat, ami ebben a „harcban” lemarad, az a munkaerő piacon is ezzel néz szembe.

Az employer branding nemzetközileg egyre elterjedtebb és elismertebb eszköze a WELLBEING! A munkatársi jólét. Az, hogy egy ember hogyan érzi magát azon a helyen, ahol idejének közel harmadát tölti. Érdekli-e a vezetést, hogy hogy van? Kap-e segítséget a problémák megoldásához? Elég fontos-e ahhoz, hogy a jólétéről is gondoskodjanak.

A wellbeing program egy olyan eszköze a HR-eseknek, ami nem pusztán arról szól, hogy hogyan szerezzen elismertséget a cégnek, hanem abban is segít, hogy a munkaerő jól érezze magát, hatékony legyen, kipihent, gyors és a cég képes legyen hosszú távon megtartani őt.

Hogy milyen eszközök ezek? Kattints a www.wellbeingprogram.hu linkre!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket