Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
6. TUDTAD-E? IX. SOROZAT
TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!
A nátrium-glutamát egy olyan adalékanyag, amit az élelmiszeripar ízfokozóként használ. Ez az ízfokozó azt okozza, hogy az ilyen anyagot tartalmazó ételt sokkal finomabbnak, kívánatosabbnak érezzük, mint az olyat, amiből ez a vegyület hiányzik. (A nátrium-glutamát további elnevezései: MSG, mononátrium-glutamát vagy E621.) Az ázsiai konyha már régóta használja ezt az ízfokozót. Manapság a távolkeleti konyhán kívül a gyorséttermekben kapható ételekben található, illetve az élelmiszeripar által előállított húskészítményekben gyakori a használata.
A finom íz miatt ezekből az ételekből hajlamosakká válunk túlenni magunkat, illetve erősen vágyunk az ilyen ételek fogyasztására. Nagyon nehéz leszokni ezekről a – többnyire egészségtelen – ételekről. Az ilyen ételek általában tele vannak cukorral és egészségtelenné tett zsírokkal, és így ezek rendszeres fogyasztása könnyen túlsúlyhoz vezethet.
Legyél felelős a saját testedért!
HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!
ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A KULCS A TESTHEZ KÖNYVRŐL!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!