Ha mindent tudsz a fogápolásról, akkor miért is romlanak?

Ma már általánosan elfogadott, hogy gyerekkorában mindenki megtanul fogat mosni.

Sokféle fogkrém, fogkefe van már gyerekeknek, így senkinek sincs afelől kétsége, hogy tud fogat mosni.

Az UNIKLINIK fogászati weblapon 2014-ben megjelent cikk szerint a hatvan év feletti korosztály fele fogatlan, és a 13-14 éves gyerekeknek már 3-4 maradó foga hiányzik.

Akkor most tudunk fogat mosni vagy sem?

Kaptál már valaha pontos felvilágosítást arról, hogy hogyan mosd meg a fogaid? Vagy el tudnád mondani, hogy pontosan mi a fogmosás célja?

Lehet, hogy azt gondolod, hogy a fogmosás célja a kellemes szájszag és lehelet biztosítása, hiszen nagyfokú modortalanság lenne a rossz a lehelet. És persze az is igaz, hogy azért mosunk fogat, hogy ne romoljanak el a fogaink...

A fenti cikk szerint mire hatvanévesek leszünk, már jónéhány fogunk hiányzik, a megmaradóknak pedig egy része tömött, gyökérkezelt, és alig marad olyan, amelyik épen vészelte át az elmúlt évtizedeket.

Ez tényleg jól van így?

A felmérések szerint hazánkban egy évben átlagosan egy tubus fogkrém és fél fogkefe jut egy emberre. Szintén az átlagot véve, évente mindössze 2200 Ft-ot szánunk fogászati kezelésekre.

Ha ez utóbbi igaz, akkor nagyon kevés ember jár fogorvoshoz, hiszen egy fogtömés 20-25000,- Ft-ba is kerülhet, a drágább beavatkozásokról pedig ne is beszéljünk.

Ez azt jelenti, hogy a rendszeres fogorvoshoz járás csak egy eléggé szűk réteg kiváltsága lehet. A legtöbb ember csak akkor fordul orvoshoz, ha már annyira fáj a foga, hogy már a fájdalomcsillapító se használ.

Az „Őrizd meg fogaidat!” online tanfolyamunk bárkinek hasznos és fontos!

A tanfolyam elvégzése után tudni fogod, hogyan kerüld el a még jobban romló fogakkal, a még hiányosabb fogsorral járó bajokat, a fájdalmas fogászati kezeléseket.

Ez a tanfolyamunk nem csak eddig máshol el nem érhető információkat nyújt, de megtudod azt is, hogy pontosan mit kell tenned annak érdekében, hogy elkerüld a szádban uralkodó állapotok romlását, és megtehess mindent annak érdekében, hogy a fogaid az életed végéig épségben szolgálják az egészségedet.

Te is végezd el az Őrizd meg a fogaidat! online tanfolyamunkat!

40 lecke: 29 videó, 5 kvíz, 2 felmérés és 3 letölthető dokumentum

A tanfolyam elvégzésének becsült ideje: 4-5 óra

Prémium fogápoláshoz, prémium termékek itt!

Kép forrása: www.freepik.com

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket