Óda az MCT-olajhoz

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Elvitathatatlan tény, hogy az egészségtudatos táplálkozáson belül az MCT-olajok népszerűsége egyre nő.

Ez vajon egy újabb divathóbort vagy ennek van valami tudományos alapja is?

Mik azok az MCT-olajok?

Ezek az olajok olyan zsírsavakat tartalmaznak, amelyek közepesen hosszú szénláncokból állnak, és az egyik különlegességük, hogy ezeknek a zsírsavaknak az emésztéséhez nem kell epesav.

Ez nagyon előnyössé teszi őket főleg azok körében, akiknek máj- vagy epeproblémáik vannak.

A GAL Prémium MCT-olajban a három féle ilyen közepes szénláncú zsírsav közül a kapril- és a kaprinsav van, míg a kókuszzsír főleg laurinsavat tartalmaz.

Kevésbé ismert, hogy Görgey Artúr az 1848/49-es szabadságharc fővezére, honvédtábornok nagyhírű kémikus is volt. Neki sikerült először kimutatni a kókuszzsírban a kaprinsavat.

A GAL Prémium MCT-olajhoz tisztított vaj-kivonatot is tettek a még jobb eredmény és íz érdekében.  A terméket tejérzékenyek is fogyaszthatják, mert tejfehérje- és laktózmentes.

GAL Prémium MCT Olaj

A GAL Prémium MCT-olaj nagyobbik részét (55%-át) kaprilsav adja, amely a leghatásosabb az összes közül „agyüzemanyag”-termelésben.

Ezeken felül mindegyik közepes láncú zsírsavnak baktérium-, gomba- és vírusellenes hatása is van.

Mindegyiknek enyhe étvágycsökkentő és anyagcserét fokozó hatása is van.

Ezt a terméket még természetes E-vitamin-komplexszel (azaz kevert tokoferolokkal) is dúsították a magasabb stabilitás érdekében.

Gyomor- és bélgyulladás esetén az MCT-olajok nem terhelik meg a sérült emésztőrendszert, és ezzel elősegíthetik a gyógyulást a megfelelő kezelés mellett. Ezek az olajok segíthetik a más jellegű (reumatikus) gyulladásban szenvedők gyógyulását is.

Felhasználási javaslat: Eleinte könnyen tud hasmenést okozni, amíg nem vagyunk hozzászokva, ezért csak 1-1 kiskanálnyival kezdjük. Később akár 10-20 ml-eket is szedhetünk. Íze kellemes, vajas, bármilyen ételre, salátára kiváló, de kávéba, kakaóba is szokták keverni, vagy akár csak magában fogyasztani. Sütésre ne használjuk!

Az MCT olajak királyát itt találod!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket