Tényleg ráncos lesz a bőr a fogyástól?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!   

  


 

Amikor ismerőseimnek elmondtam (és persze eléggé látszott), hogy 30 kilót fogytam, jellemző kérdések a következők voltak:

 

Nem lett ráncos a bőröd? 

Nem kellett plasztikázni a hasadon a bőrt? 

Nem lógott a bőr rajtad, mint egy nagy sátor? 

Nekem a folyamat alatt eszembe sem jutott, hogy ez előfordulhat, Annyira természetesen mentek le a kilók, annyira könnyen szabadultam meg tőlük, hogy azt nehéz elképzelni. Mivel soha korábban nem próbáltam semmilyen módszert a felesleges súly eltüntetésére, így nem is volt ebben gyakorlatom. A kérdések hatására mégis végig gondoltam a történteket. Ahogy ment le a zsír, a bőröm úgy lett egyre feszesebb, egyre rugalmasabb. A korábbi zsírossága elmúlt, kitisztult és teljesen megfiatalodott. Nyoma nem volt ráncnak, nyoma nem volt lógós bőrlebenyeknek.

A magyarázat nagyon egyszerű. Az étel definíciójának megfelelő táplálkozás esetén a szervezet megkapja mindazt, amire szüksége van. Tápanyagot, ásványi anyagokat, vitamint. 

/Étel (főnév): amelyet azért eszünk, hogy fenntartsuk az életet, energiát adjon, hozzájáruljon a szövetek növekedéséhez és helyrehozatalához, táplálék. (eredete: Óangol: foda = táplálék)

Macmillan Szótár/

A szervezet folyamatosan újra termeli a sejteket, a bőrt időnként teljesen kicseréli. Ha megkapja mindazt, amire szüksége van, akkor megfelelően állítja elő az „utánpótlást”. Így észrevétlenül alakul át a bőr is, nem a fogyást követően majd 1-2 év múlva, hanem a test regenerálódásával egy időben. Hiszen az is a test része.Változatlanul működik az az alapelv, miszerint ha test optimálisan működik, képes arra, hogy helyreállítsa saját magát és megfelelően működjön. Ebbe a bőr is beletartozik!

Lehet, hogy ez alapján a narancsbőr is a múlté lehet?

A ráncokon nem csak a krémek segíthetnek?

Nem is értem, hogy miért gondolja bárki, hogy elegendő kívülről kenegetni a bőrt és majd az mindent megold. Lehet, hogy segít a bőr táplálásában és felszívódik némi értékes anyag. Abban az esetben, ha a bőrt nem tápláljuk belülről, ahogy az természettől fakadóan szükséges, a kenegetés elhagyásával a probléma újra elő fog jönni.

Így lehet kenegetni egy életen át…

Tudja meg Ön is az igazságot!

Mit tehetünk a bőrünkért a helyes életmód kialakításával!


 

Keress bennünket és kérd ingyenes konzultációnkat!

Jelentkezz most!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás