Tényleg ráncos lesz a bőr a fogyástól?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!   

  


 

Amikor ismerőseimnek elmondtam (és persze eléggé látszott), hogy 30 kilót fogytam, jellemző kérdések a következők voltak:

 

Nem lett ráncos a bőröd? 

Nem kellett plasztikázni a hasadon a bőrt? 

Nem lógott a bőr rajtad, mint egy nagy sátor? 

Nekem a folyamat alatt eszembe sem jutott, hogy ez előfordulhat, Annyira természetesen mentek le a kilók, annyira könnyen szabadultam meg tőlük, hogy azt nehéz elképzelni. Mivel soha korábban nem próbáltam semmilyen módszert a felesleges súly eltüntetésére, így nem is volt ebben gyakorlatom. A kérdések hatására mégis végig gondoltam a történteket. Ahogy ment le a zsír, a bőröm úgy lett egyre feszesebb, egyre rugalmasabb. A korábbi zsírossága elmúlt, kitisztult és teljesen megfiatalodott. Nyoma nem volt ráncnak, nyoma nem volt lógós bőrlebenyeknek.

A magyarázat nagyon egyszerű. Az étel definíciójának megfelelő táplálkozás esetén a szervezet megkapja mindazt, amire szüksége van. Tápanyagot, ásványi anyagokat, vitamint. 

/Étel (főnév): amelyet azért eszünk, hogy fenntartsuk az életet, energiát adjon, hozzájáruljon a szövetek növekedéséhez és helyrehozatalához, táplálék. (eredete: Óangol: foda = táplálék)

Macmillan Szótár/

A szervezet folyamatosan újra termeli a sejteket, a bőrt időnként teljesen kicseréli. Ha megkapja mindazt, amire szüksége van, akkor megfelelően állítja elő az „utánpótlást”. Így észrevétlenül alakul át a bőr is, nem a fogyást követően majd 1-2 év múlva, hanem a test regenerálódásával egy időben. Hiszen az is a test része.Változatlanul működik az az alapelv, miszerint ha test optimálisan működik, képes arra, hogy helyreállítsa saját magát és megfelelően működjön. Ebbe a bőr is beletartozik!

Lehet, hogy ez alapján a narancsbőr is a múlté lehet?

A ráncokon nem csak a krémek segíthetnek?

Nem is értem, hogy miért gondolja bárki, hogy elegendő kívülről kenegetni a bőrt és majd az mindent megold. Lehet, hogy segít a bőr táplálásában és felszívódik némi értékes anyag. Abban az esetben, ha a bőrt nem tápláljuk belülről, ahogy az természettől fakadóan szükséges, a kenegetés elhagyásával a probléma újra elő fog jönni.

Így lehet kenegetni egy életen át…

Tudja meg Ön is az igazságot!

Mit tehetünk a bőrünkért a helyes életmód kialakításával!


 

Keress bennünket és kérd ingyenes konzultációnkat!

Jelentkezz most!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket