Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Vágjunk bele! Mibe is?
Mibe is? Az életmódváltásba? A fogyásba? A helyes táplálkozásba? Netán a zsírégetésbe? Vagy mind ezekbe egyszerre? Az első lépés, hogy vannak helyes adataid, tudsz eleget és akkor könnyen mehetsz előre, el fogod érni a célt. Mit is szeretne egy fogyni vágyó? Lehetőleg egyszerűen, könnyen, nagyobb erőfeszítés nélkül ledobni a felesleges kilókat.
Íme, így tudod elkezdeni!
Részlet a Kulcs a zsírégetéshez című új Testszerviz könyvből
Mivel ez a könyv a zsírégetésről és a zsírraktározásról szól, így a legjobb lesz, ha a zsírégetés egyszerű meghatározásával kezdem ezt a fejezetet.
A zsírégetés a testünkben lejátszódó olyan energiát szolgáltató folyamat, amikor a sejtjeink a testünkben már meglevő vagy az ételként elfogyasztott zsírból vagy olajból nyerik az energiát.
Az ehhez hasonló másik energiát adó folyamat az, amikor a sejtjeink a vérből a sejtekbe bejutó vagy már a sejtekben elraktározott cukorból állítanak elő energiát. Ezt hívják cukorégetésnek.
Ha most a könyv olvasásakor a kezünk ügyében van egy túróstáska vagy lekváros bukta, ami egy közkedvelt, kelt tésztás péksütemény, akkor bizony ezek a finomságok nem a zsírégetés és a testsúlykontroll barátai.
Ezt nem a túró vagy a vaj miatt írom. Ahogy a töpörtyűs pogácsa sem az, de ez megint csak nem a töpörtyű miatt van.
Így már azt hiszem kezd derengeni, hogy a népszerű zsíros kenyér sem lesz a barátunk, és nem a disznózsír miatt.
Így már jó eséllyel megtippelhető, hogy a fenti három péksütemény a zsírégetést lehetetlenné tevő közös összetevője csak a tészta lehet, és nem a benne levő só, hanem a megőrölt gabonamag, a liszt miatt.
A zsírégetés és a cukorbőséges étrend kizárja egymást. A cukorbőség alatt most a sok keményítőben gazdag ételekről, élelmiszerekről is értek.
Ezek az ételek és élelmiszerek a zsírégetés helyett a zsírraktározást, azaz végső soron a testsúlyunk gyarapodását segítik elő.
Az egyik alapvetőnek tartott ételösszetevő tápanyagunkat a szakemberek szénhidrátoknak nevezik. Ez az elnevezés a különféle cukrokat jelent. A keményítő a növények cukorraktára, azaz sok, összecsomagolt cukorból áll, amit az emésztésünk a számunkra hasznosítható kis részekre bont.
Ha tehát a szénhidrátokról beszélünk, akkor a különféle cukorfélékről van szó, ami lehet kocka- és a kristálycukor, vagy arról, ami benne van a krumpliban, rizsben és a sokféle tésztában, kenyérben is. Az ezekből készült ételekből elég sok cukor tud könnyen és gyorsan a szervezetünkbe bekerülni, ami cukorbőséget okoz.
Ennek a vérünkbe került cukornak a kisebb részét azonnal elégetjük, míg a nagyobb részét a májunk zsírrá alakítja, amit a testünk különböző részén raktározunk el.
A testünk a cukor helyett a zsírból is nyerhet energiát abban az esetben, ha létrejönnek azok a feltételek, amik a zsírégetéshez kellenek. Ekkor a cukor helyett az ételben vagy éppen a hasunkban (vagy akárhol máshol) a zsírsejtjeinkben elrakott zsírt használjuk fel az életben maradáshoz.
A zsírégetés feltételeinek ismerete adja meg a testsúlyunk kézben tartásának a kulcsát.
Látod milyen egyszerű? Megismerni az összetevőket és apránként foglalkozni velük. Emésztőrendszer, tápanyag felvétel, alvás, mozgás, regenerálódás, hormonok, stressz, anyagcsere folyamatok mind benne vannak a zsírégetés játékban.
Ismerd meg őket és rakd össze a számodra megfelelő fogyás útját.
"A könyv új reményt ígér a zsírégetéssel kapcsolatban.
Az olvasónak nincs vesztenivalója a plusz kilókat leszámítva.
Ehhez szükséges megértenie, kipróbálnia a leírtakat és ha egyedül nem boldogulna, személyre szabott segítségben részesülhet a Testszerviz munkatársai által."
Dr Suba Réka rezidens belgyógyász, Testszerviz konzultáns
Ne maradj le róla, kattints a képre!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!