A zsírégetés és a fogyás komplex folyamat, amely számos tényező összehangolt működését igényli.
Zöld ételek, amiket minden nap enni kell!
TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE! 
Zöld ételek
1. Egy egyszeri 100 grammnyi adag nyers kelkáposzta már tartalmazza a következő vitaminokat és nyomelemeket: 10% kálium, 35% -a folát, 200% C-vitamin, és hatalmas adag 881% K-vitamint.
Ezen túlmenően, kelkáposzta rendelkezik a legmagasabb szintű antioxidáns tartalommal a zöldségek között. Emellett különösen gazdag lutein forrás is, amely, mint kutatások azt már bizonyították, kiváló a vastagbélrák megelőzése szempontjából.
2. Avokádó: Első pillantásra, az avokádó táplálkozási profilja nem olyan lenyűgöző, mint a kelkáposztáé. Az avokádóban nincs túl sok vitamin és ásványi anyag. És mégis, ez a gyümölcs is nélkülözhetetlen, lássuk miért:
Először is, a avokádó tartalmaz egy kiváló gyulladásgátló vegyületet. Egy kutatásban, ahol avokádó használtak kiegészítésére szintetikus, nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek mellé (NSAID-ok) a krónikus fájdalommal élő betegeknél, kimutatták, hogy avokádó biztonságosan, hatékonyan, és jelentősen csökkenti a fájdalmat 6 hét terápia után.
Másodszor, az avokádó tele van fito-kemikáliákkal, amelyek erősítik és védik a sejteket.
Harmadszor, az egészséges zsírtartalma lehetővé teszi, hogy a szervezet megkösse a likopint, a béta-karotint, a luteint az avokádó mellé fogyasztott ételekből.
3. Zöld Tea: Ellentétben a fekete párjával, a zöld tea rendkívül gazdag nem oxidált polifenolokban, mint a katekin.
Ezek a polifenolok megakadályozzák a rákos sejtek képződését, csökkentik a koleszterinszintet, és segítenek az Alzheimer-kór, Parkinson-kór, és atheroscierosis tüneteinek enyhítésében is.
4. Zöld színű paprika: zöld paprikát a magas lutein tartalma teszi nélkülözhetetlenné. A lutein segít az olyan szembetegségek megelőzésében, mint például a szürkehályog és a makula degeneráció, ez még nem minden. Karotinoid tartalma miatt, a potenciális szívbetegségek megelőzésére, valamint 2. típusú cukorbetegség esetén is kiváló tápanyagforrás
5. Kelbimbó: Bár a C-vitamin és K -vitamin tartalma nem olyan magas, mint a kelkáposztáé, azért még mindig elég számottevő- a 142% és 221% DV, /100 gramm kelbimbó. Emellett a kálium szintje sem elhanyagolható (8%), a folát (15%), és a triptofán (13%)..
6. Kivi: A Kivi, mint tudjuk rendkívül gazdag C-vitaminban, sokkal inkább, mint a híres ellenfele a narancs. Olyannyira, hogy 100 gramm kivi közel 80% -kal több C-vitamint tartalmaz, mint 100 gramm narancs.
És mi az előnye, a sok C-vitaminnak? A kutatók azt találták, hogy ha olyan magas C-vitamin tartalmú gyümölcsöket fogyasztunk, mint a kivi, az csökkenti az olyan légúti tüneteket, mint nehézlégzés, légszomj, krónikus vagy éjszakai köhögés, valamint egyes náthák esetében is felgyorsítja a gyógyulást. Ezért a kivi hasznos lehet az asztmában szenvedőknek is.
7. Zöldbab: A zöldbab az egyik leggazdagabb szilícium forrás. Bár a szilíciumot nem túl gyakran említik a táplálkozási útmutatók, egyre több a tudományos bizonyíték arra vonatkozóan, hogy ez az ásványi anyag nélkülözhetetlen az egészséges csontképződésnél. Eltekintve szilíciumtól, zöldbab is kiváló forrása az antioxidáns likopinnak, luteinnek, és a béta-karotinnak.
8. Uborka: Az uborka belső tisztítószer; fogyasztása segítségével segítünk a szervezetünknek a vegyi mérgek és a lerakódott egyéb méreganyagok kiürítésében. Az uborka is több rákellenes vegyületet tartalmaz, mert a kutatások azt bizonyítják, hogy gazdag antioxidánsokban.
Emellett az uborka is lehet egy jó alternatív mód a fájdalomcsillapításban, főleg az ízületi gyulladások és egyéb gyulladásos betegségek esetén. Uborkában ugyanis megtalálható egy fájdalomcsillapító hatású összetevő, a diklofenak-nátrium, ami egyik összetevője az általunk ismert és népszerű Voltaren fájdalomcsillapítónak is, ami, egy nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer.
9. Zöld olajbogyó: Bár olajbogyó nem egy vitamin és ásványi anyag bomba, viszont nagyon erős antioxidáns tartalma miatt kihagyhatatlan a listánkról. Mindössze 10 mg napi zöld olajbogyó fogyasztása elegendő ahhoz, hogy megfigyelhető javulás lépjen fel magas koleszterinszint esetén. A zöld olajbogyó hatását vizsgálták az emlőrák megelőzésében valamint az allergiás tünetek csökkentésében is, kimutatható sikerrel.
10. Spenót: Száz gramm nyers spenót jó adag vasat és folsavat tartalmaz. Ajánlják mindennapi fogyasztását a menopauzás években, de a fogamzás elősegítésére is hatékony. A kutatások azt mutatják, hogy a spenót javítja az egyensúlyt, és segít a korral járó izületi bántalmak kezelésében.
Természetesen, amikor azt mondjuk, “zöld”, nem csak a színre gondolunk. Ahhoz, hogy igazán zöldek legyenek a fent említett zöldségek és gyümölcsök, fontos, hogy vegyszermenteseket fogyasszunk belőlük.
Forrás: Napidoktor.hu
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!