Zsírégetés vagy zsírhalmozás

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Melyiket választanád?

Szervezetünk több ezer milliárd sejtjének működése során kétféle dolog történhet az elfogyasztott ételből származó energiaforrással, a cukorral: vagy hasznosítjuk azt az életben maradásunk érdekében (energiát ad nekünk, „elégetjük”), vagy a fölösleget elraktározzuk, tartalékoljuk a későbbi felhasználásra, hogy később nyerjünk energiát belőle.

Tény, hogy a májunkban és az izmainkban levő cukortartalékok csak kevés gyorsan mozgósítható üzemanyagot – azaz cukrot – képesek tárolni, míg a zsírsejtjeink, amik üresen kis tasakocskákhoz hasonlítanak, szinte bármennyi fölös, zsírrá átalakított cukor üzemanyagot képesek elraktározni.

Ha a zsírszöveteinkben a zsírsejtek száma nem elérte a maximumot, akkor több raktározó helyre van szükség. Azaz újabb zsírszövet képződik, ami az egyre terebélyesedő testméreteinken és gyarapodó testsúlyunkon is meglátszik.

Ezt a folyamatot hívjuk elhízásnak. Így keletkezik a túlsúly.

Erre mondják általában a szakemberek, hogy „túl sok kalóriát” fogyasztunk, és túl keveset mozgunk. Ez a „mozgásszegény életmód” következménye.

Az ilyen és hasonló megállapítások azonban nem oldják meg azokat a panaszokat, amik az egyre növekvő túlsúllyal járnak kéz a kézben.

A könyv lapjain igyekszem becsülettel körbejárni a zsírégetés vagy zsírraktározás, illetve inkább zsírfelhalmozás „mérleghintáját”.

Ez a két folyamat nyilvánvalóan ellentétes egymással – gondolnánk, hiszen vagy zsírt égetek el, vagy zsírt teszek félre a növekvő pocak, megvastagodó csípők, combok vagy alkarok folyamatosan megtöltődő zsírsejtjeiben.

A helyzet azonban nem ilyen egyszerű. Ennek a könyvnek a célja pont az, hogy a fenti két, egymással ellentétesnek látszó folyamatnak a megértése után, már tenni tudjunk, és tenni akarjunk a szervezetünkben lejátszódó folyamatok ismeretében annak érdekébe, hogy alakunk és testsúlyunk az egészségünket is támogató irányban változzon.

A könyv a zsírégetést teszi a középpontba, és sorra veszi a zsírégetésre ható olyan tényezőket, amikre bárki hatást gyakorolhat, amiken bárki változtathat.

Például a zsírégetésre ható egyik ilyen tényező a stressz.https://www.testszerviztudastar.hu/

Jó, ha tudjuk, hogy ha stresszesek, azaz feszültek, idegesek, aggódók vagyunk, akkor ez egy olyan megterhelést jelent nekünk, aminek vannak a testünk működését befolyásoló hatásai is, és nem csak a lelkiállapotunkban nyilvánul meg.

 

Az elővásárlási akció részletei és feltételei:

Azoknak, akik a könyvet megrendelik a megjelenés előtti időszakban (2021 szeptember 15 - október 30. között) és ki is fizetik,

a könyv árából 20% elővásárlási kedvezményt adunk.

Így a könyv számukra 5250 Ft helyett most csak 4200 Ft. Az akcióban való részvétel feltétele a könyv akciós árának beérkezése az akciós időszakon belül.

Az akció mindössze 300 db könyvre vonatkozik. A 300 db megvásárlását követően az akciónak vége. Ezt követően már csak teljes áron lehet hozzájutni.

Az akció más akcióval, kedvezménnyel nem összevonható. Az akciós könyv nem szerepel a Testszerviz egyéb könyvvásárlási akciójában (pl karácsonyi könyvcsomag, kulcs könyvcsomag stb).

A könyv nyomdai kivitelben jelenik meg, e-könyv formájában jelenleg nem tervezzük a kiadását!

A könyv ára nem foglalja magába a szállítási költséget.

A könyvet a megrendelők november első hetében kapják kézhez a megjelenést követően. A megjelenésről e-mailben kapnak tájékoztatást, valamint a www.testszerviz.hu oldalon, iletve a Testszerviz Facebook oldalán.

Megrendelés ezen az oldalon!

Ha bármilyen kérdésük van, kérem küldjenek egy emailt a testszerviz@testszerviz.hu címre.

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket