Becky tortái

Hozzávalók

A piskóta:

8 tojás

20 dkg mandulaliszt

Édesítőszer ízlés szerint (eritrit, xilit, stevia – por formában)

A krém:

2 -3 doboz laktózmentes mascarpone (attól függően, hogy mennyire szereted krémesen)

Vanília, gyümölcs (lehetőleg pirosbogyós, ha fogyózol éppen), kakaópor, cukormentes gesztenyepüré

A fentiekből ízlés szerint, attól függően válassz, hogy milyen ízű tortát szeretnél!

Édesítőszer ízlés szerint (eritrit, xilit, stevia – por formában)

2 doboz cukor és laktózmentes habtejszín (felverhető legyen!)

Az elkészítés módja:

Piskóta:

Válaszd szét a tojásokat.

8 tojássárgája felverve habosra, belekeverni 200g mandula lisztet, édesítőszert adj hozzá.

Felvered a fehérjét keményre, majd nagyon óvatosan összeforgatod az előző masszával, hogy a fehérje ne törjön össze.

Légkeveréses sütőben 40-50 percig sütjük 160 fokon. (Én a tésztába 2 evőkanál xilitolt raktam, de ez nem kötelező (Ízlés ezerinti mennyiséget használj!).

Krém:

A mascarpone sajtot alacsony sebességen keverd össze amivel csak szeretnéd (vanília, gyümölcs, gesztenyepüré, kakaópor stb)

Édesítésre valami olyat használj, ami kristályos, mint xilitol, vagy eritrit de abból is keveset.

Ha stabilizálni akarod a krémet, mert néha szétfolyik, a habtejszint külön verd fel - lehet egészséges növényi vagy laktóz mentes is - es összeforgatni, ami be keményíti egy kicsit a krémet.

A kisütött lapok közé kend a krémet és a maradékkal kívülről kend be. Díszítsd tetszés szerint gyümölcsökkel, vagy cukormentes csokoládéval, tejszínhabbal.

Egészséges és finom! Jó étvágyat!

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás