Brokkolisaláta kesudió krémmel

 

 

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Nem csak finom, laktató, hanem vitaminokban, ásványi anyagokban, fehérjében, rostokban gazdag egészség bomba!

Hozzávalók:

  • egy fej brokkoli
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db alma
  • negyed lilahagyma
  • 100 g kesudió
  • víz
  • só, bors
  • fél citrom leve
  • dió a tetejére
  • aszalt szilva (elhagyható)

Elkészítés:

1. A kesukrémhez a kesudiót be kell áztatni 10-12 órára annyi vízbe, amennyi ellepi. (Ha nem áztatod be, akkor egy kicsit darabosabb lesz a szósz, de így is szuper lett)

Megjegyzés – a beáztatás az olajos magvaknál azt eredményezi, hogy a növekedés gátló enzimek kioldódnak, és elkezdődik a növekedést segítő enzimek képződése. Így sokkal jobban emészthető lesz az olajos mag, jobban felszívódik a benne lévő tápanyag!

2. Aprítóba beletesszük a beáztatott kesudiót, lilahagymát, sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a citrom levét

3. A brokkolit apró rózsákra szedjük és sós, forrásban levő vízbe dobjuk 3 percre csak, hogy roppanós maradjon

4. Lereszeljük a répát

5. Kockára vágjuk az almát

6. Az egészet összekeverjük a kesudió krémünkkel

7. A tetejére szórjuk az apróra vágott diót és az aszalt szilvát

Jó étvágyat! 

A receptet köszönjük szépen Gárdosi Kriszti Testszerviz konzultánsunknak!

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás