Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Cukkini kence Marianna módra
Tombol a nyár és vele együtt a pihenés mellett a befőzés szezonja. Az ügyes háziasszonyok igyekeznek a nyár ízeit üvegbe zárni és borúsabb napokra elraktározni. Az egyik legolcsóbb árú zöldség lett a cukkini, amiből, néhány más idényzöldséggel kiegészítve remek zöldségkrémet készíthetünk belőle.
A kencét gluténmentes kenyérre feltétként, tésztaszószként és húsok mártásaként egyaránt fogyaszthatjuk. Vagy eltehetjük télire!
A receptje:
Hozzávalók:
- 3 kg cukkini (hámozva, a magházát kivágva)
- 50 dkg sárgarépa
- 50 dkg paprika (bármilyen a kápiától a tv paprikáig)
- 1 kg paradicsom (a héjától megfosztva)
- 2 nagyobb fej vöröshagyma
- 5-8 gerezd fokhagyma
- 2 evőkanál só (a parajdit ajánlom)
- 2 dl olívaolaj+ a kence tetejére
- Aki szereti, ízlés szerint csípős paprika.
Az elkészítése:
A zöldségeket előkészítjük és késes aprítóban pépesítjük, daráljuk. A többi hozzávalót hozzáadva kb. 40 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, a tetejét pici olívolajjal légtelenítjük, celofánnal és lapkával lezárjuk. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.
Jó étvágyat kívánok hozzá azoknak, akik elkészítik!
Marianna
Köszönjük a receptet és a képet Mányik Mariannának!
Marianna további receptjeit itt találod!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!