Cukkini kence Marianna módra

Tombol a nyár és vele együtt a pihenés mellett a befőzés szezonja. Az ügyes háziasszonyok igyekeznek a nyár ízeit üvegbe zárni és borúsabb napokra elraktározni. Az egyik legolcsóbb árú zöldség lett a cukkini, amiből, néhány más idényzöldséggel kiegészítve remek zöldségkrémet készíthetünk belőle.

A kencét gluténmentes kenyérre feltétként, tésztaszószként és húsok mártásaként egyaránt fogyaszthatjuk. Vagy eltehetjük télire!

A receptje:

Hozzávalók:

  • 3 kg cukkini (hámozva, a magházát kivágva)
  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg paprika (bármilyen a kápiától a tv paprikáig)
  • 1 kg paradicsom (a héjától megfosztva)
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 5-8 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál só (a parajdit ajánlom)
  • 2 dl olívaolaj+ a kence tetejére
  • Aki szereti, ízlés szerint csípős paprika.

Az elkészítése:

A zöldségeket előkészítjük és késes aprítóban pépesítjük, daráljuk. A többi hozzávalót hozzáadva kb. 40 percig főzzük. Üvegekbe töltjük, a tetejét pici olívolajjal légtelenítjük, celofánnal és lapkával lezárjuk. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat kívánok hozzá azoknak, akik elkészítik!

Marianna

Köszönjük a receptet és a képet Mányik Mariannának!

Marianna további receptjeit itt találod!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket