Karácsony kajakóma nélkül? Lehetséges! Kattints rá!
Currys csirke karfiolrizzsel
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
A szénhidrátszegény táplálkozást választók egyik kedvenc körete a karfiolrizs, ami kicsit roppanósra hagyva és kis citrommal ízesítve hihetetlenül finom. Nagyon egyszerű elkészíteni, és egy kis currys csirkével tálalva igazi ízrobbanás a szájban.
Azért, mert valami diétás, egyáltalán nem kell, hogy unalmas és ízetlen legyen, éppen ellenkezőleg, olyan fűszerekkel, mint a csípős curry és csili, még fel is pörgetjük az anyagcserénket, és sovány csirkemellel, kis kókuszkrémmel isteni finom ragut készíthetünk velük pár perc alatt. A kókuszkrém a kókusztejszínnél zsírban szegényebb, nagyon krémes és lágy ízű, szuper selymesítő levesekhez, ragukhoz, de desszerthez is jól használható.
A köret a klasszikus rizs helyett itt karfiolból készül, kalóriaszegény, rostokban és vitaminokban gazdag, ha van késes vagy reszelős betéttel rendelkező robotgépünk, akkor pikk-pakk morzsásra, rizsszemekhez hasonló állagúra csapathatjuk a rózsáira szedett karfiolt, és ezután pár perc alatt sós vízben megfőzhető. A leszűrt, és kis citrommal ízesített karfiolrizs nagyon finom, jól passzol a fűszeres és szaftos csirkéhez, de máshoz is fogyasztható természetesen ez az egészséges és diétás köret.
Hozzávalók:
- 3 csirkemellfilé
- 1 fej hagyma
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál curry
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 2 dl kókuszkrém
- ízlés szerint csili
- 1 kisebb fej karfiol
- fél citrom
- só, bors
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és finomra vágjuk, a csirkemellet felkockázzuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük, hozzáadjuk a csirkét, és kevergetve kifehéredésig pároljuk, hozzáadjuk a curryt, majd a sűrített paradicsommal elkevert kókuszkrémet, ha szeretjük a csípőset, kis csilit adunk hozzá, és fedő alatt, kis lángon 10-12 perc alatt készre főzzük.
Közben a karfiolt rózsáira szedjük, a tönkrészről a fásabb külsőt levágjuk, zsenge belsőt megtartjuk, és késes robotgépben, több részletben finomra aprítjuk, ha van reszelős betétünk, akkor azzal még egyszerűbb a dolgunk. Sós, forró vízbe dobjuk, és 3-4 perc alatt roppanósra főzzük, leszűrjük, meglocsoljuk fél citrom levével, összeforgatjuk.
Azon melegében tálaljuk a karfiolrizst a currys csirkével, megszórhatjuk friss aprított petrezselyemmel vagy korianderrel.
Forrás: www.cookta.hu
Jó étvágyat a finomsághoz!
Káprázatos CSIRKEMELL RECEPTEK ITT találhatók!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!