Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Gesztenyekrém-torta Édesanyámnak (Babszi konyhája)
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Hozzávalók a tésztához:
- 20 dkg darált dió
- 10 dkg mandulaliszt
- 6 M-es bio tojás
- 15 dkg vaj
- 10 gramm foszfátmentes sütőpor
- fél bio citromhéja
- fél narancshéja
- 35 gramm 4:1 édesítő
- 1 csipet só
- 1 dl kókusztejszín
Hozzávalók a krémhez
- 50 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
- 25 dkg mascarpone
- 3-4 evőkanál 4:1 édesítő ízlés szerint
- 2 evőkanál kakaó
- 1 dl kókusztejszín
- 10 dkg puha vaj
- Rumaroma ízlés szerint
- fél narancs reszelt héja
Díszítéshez:
- 1 narancs
- 5 dkg dió durvára vágva
- Pucolt gesztenye (mélyhűtött)
Elkészítése
Tortalap:
- Válasszuk ketté a tojásokat
- A diót daráljuk meg finomra
- A száraz hozzávalókat tegyük egy tálba és keverjük össze
- A tojások sárgáját az édesítővel keverjük habosra a robotgép segítségével, majd tegyük hozzá a puha vajat és keverjük simára.
- Ezután adagoljuk hozzá a száraz hozzávalókat, és közben váltogatva a kókusztejszínnel keverjük homogén masszává.
- A tojások fehérjét pár csepp citromlével verjük fel keményre, és óvatosan kicsinyenként adjuk a masszához.
- Vegyünk két tortaformát (22 cm-es) és béleljük ki sütőpapírral.
- A masszát két egyenlő részre osztjuk (ha nincs, csak egy formánk úgy is jó, akkor majd ketté kell vágni a lapot)
- 180 C fokos sütőben 20 percet süssük (tűpróba)
- Ha megsült hagyjuk a tortaformában kihűlni.
Míg sül a tészta elkészítjük a krémet.
A felolvadt gesztenyemasszát beletesszük a keverőtálba a puha vajjal, a mascarponéval, valamint kb.2 evőkanál édesítővel és simára keverjük.
2 evőkanál kakaót felolvasztunk 1 dl kókusztejszínnel és a 1 evőkanál édesítővel.
Ha egy kicsit kihűlt tegyük a gesztenye krémhez és keverjük el benne, ekkor jön hozzá a rumaroma és a reszelt narancshéja.
A kész krémet tegyük hűtőszekrénybe legalább fél órára.
A kihűlt tortalapot megkenjük a krém 2/3-val a maradékkal pedig bevonjuk a tortát.
A narancsokból vékony karikákat vágjunk és felezzük meg.
A diót durvára aprítjuk aprítógéppel vagy egy jó éles késsel.
Jöhet a díszítés a kép szerint.
Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns
Jó étvágyat a finomsághoz!
Csodálatos sütemények várnak Rád ITT!
Ezt a süteményt a verhetetlen Electrolux Assistent Konyhai Robotgéppel készítettem.
Minden nap fantasztikusan finom ételeket süthetsz vele: rétest vagy akár ropogós kenyeret. Sokoldalú tartozékaival az Assistent minden helyzetben segít Téged a legfinomabb krémek és tészták elkészítésében.
RÉSZLETEKÉRT ÉS AZ EGYEDI AJÁNLATÉRT KATTINTS IDE!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!