Sajtos-tojásos tepsis karfiol

  

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Szénhidrátszegény, fehérjedús, laktató és nagyon egyszerű elkészíteni ezt a sajtos-tojásos tepsis karfiolt, egy salátával tökéletes húsmentes és tápláló fogás, de húsimádók egy kis pirított baconnel is felturbózhatják, de natúr sült csirkemellhez is tökéletes köret.

Vannak, akik nehezen veszik rá magukat a húsmentes fogásokra, bár tudják, hogy maguknak és a környezetüknek is jót tesznek a kevesebb húsfogyasztással. Egészségés környezetkímélőbb, ezért érdemes rendszeresen beilleszteni vegetáriánus fogásokat is, és ebben nagy segítség a tojás és a sajt, ami azért rendesen laktat, tele van fehérjével, és bármilyen zöldséggel összepárosítható.

Most karfiollal, lilahagymával készült velük egy nagyon egyszerű, de isteni finom tepsis egytál, ami önmagában egy kis salátával is tökéletes és laktató, gyors fogás, de a notórius húsimádóknak pirított baconnel is felturbózható, nem mellesleg köretként is tálalható.Sajtos-tojásos tepsis karfiol

Hozzávalók:

  • 1 fej karfiol - vagy 60 dkg fagyasztott
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 6 tojás
  • 3 evőkanál étkezési keményítő (testsúly csökkentésre nem javasolt)
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1,5 dl tej
  • 10 dkg kemény, érlelt sajt
  • 1 teáskanál őrölt rozmaring
  • só, bors

Elkészítés:

A karfiolt rózsáira szedjük, a torzsa külsejéről levágjuk a fás részt, és a zsenge belsőt is felaprítjuk. Vizet forralunk, sózzuk, a karfiolt beletesszük, és újraforrástól 5 percet főzzük, majd leszűrjük, hagyjuk jól lecsöpögni.

Közben a lilahagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és a felforrósított olajon megfonnyasztjuk, félretesszük. A tojásokat egy keverőtálba felütjük, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, a sütőport, a tejet és a rozmaringot, sózzuk, borsozzuk, hozzáreszeljük a sajt felét, és alaposan összekeverjük, majd beleforgatjuk a karfiolt és a pirított lilahagymát.

Sütőtálba öntjük, ráreszeljük a maradék sajtot, és 180 fokos sütőben, légkeverés mellett 20 percet sütjük, amíg megszilárdul, és kicsit megpirul a sajt a tetején.

Azon melegében tálaljuk, de langyosan, sőt hidegen is finom, egy jó kis zöldsaláta nagyon jó kísérője!

Forrás: www.cookta.hu

Jó étvágyat!

További imádnivaló karfiolos ételek ITT találhatók!

Sajtos-tojásos tepsis karfiol

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket