Spenótos-karfiolos köret

  

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


          

                           KULCS A TESTHEZ  KÖNYV                                    ÉLET ÍRTA SZAKÁCSKÖNYV


 

Egy könnyű köret! Pillanatok alatt elkészítheted.

Ha nem akarsz hizlaló kö­re­tet enni, de már unod a nyers sa­lá­tá­kat, spe­nót­ból és karfiolból 10 perc alatt könnyű kö­re­tet ké­szít­hetsz, ami bár­mi­lyen hús­étel­hez remekül passzol.

HOZZÁVALÓK:

  • 5 dkg bébi spenót (télen is kapható, de mélyhűtöttből is remek)
  • 1 kis fej karfiol (virágaira szedve)
  • 1 kis fej vöröshagyma (szeletelve)
  • ½ csésze reszelt mozzarella (és még egy kicsi a tetejére)
  • 2 ek tejszín
  • 1 ek vaj (és még egy kicsi a vöröshagyma pirításához)
  • ½ tk őrölt szerecsendió
  • 1 csipet őrölt szegfűszeg
  • só és bors

Így készítsd el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. 
2. Forralj vizet egy közepes fazékban. Amikor már lobog, szórd bele a karfiolvirágokat, és főzd 10 percig.
3. Amikor megfőttek, szűrőkanállal szedd ki, és tedd a karfiolt a konyhai robotgépbe. Gyors keverővel dolgozd össze a tejszínnel és a vajjal. Ízesítsd sóval és borssal. 
4. Mialatt a karfiol fő, a vajon pirítsd meg a vöröshagymát, majd add hozzá a spenótot, a szerecsendiót és a szegfűszeget. Fonnyaszd meg.
5. Keverd össze a karfiolt, a vöröshagymás spenótot a sajttal. Fűszerezd még, ha szükséges. Kanalazd át a keveréket egy vasöntvény serpenyőbe vagy egy kisebb sütőedénybe. Szórd meg a maradék sajttal.
6. Csúsztasd a sütőbe és süsd aranybarnára.Forrás: ripost.hu

Jó étvágyat kívánunk!

További karfiolos ételek ITT találhatók!

Spenótos-karfiolos köret


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás