Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Hozzávalók 2 adaghoz:
- 2 közepes db cékla
- 1 ek olívaolaj
- 1 késhegynyi só
- bors ízlés szerint
- 20 dkg lazac (2 szelet)
- 2 közepes db vérnarancs
- 2 ek olívaolaj
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 2 ek tökmag
- 1 közepes db lila hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 közepes db újhagyma
- 5 dkg spenót
- 10 dkg salátakeverék
- 5 dkg rukkola
- 1 közepes db avokádó
- 0.5 db gránátalma (kimagozva)
- 20 g citrom (2 szelet)
Elkészítése:
1. A céklát hámozzuk és mossuk meg, majd alufóliába csavarva, sóval-borssal és egy pár csepp olívaolajjal tegyük 180 fokra melegített sütőbe úgy másfél órára sülni. Ha elkészültek, szeleteljük fel őket.
2. Közben mossuk meg a salátaleveleket, majd tegyük ki száradni, és pirítsuk meg serpenyőben a tökmagot.
3. A vérnarancsokat vágjuk félbe, kiskanállal vagy egy zöldségpucoló késsel filézzünk ki közülük hármat. Dolgozzunk egy tál felett, hogy a levét felfogjuk. A héj- és hártyamentes darabkákat tegyük félre, a maradék fél narancs levét facsarjuk ugyan abba az edénybe. Kanalazzunk hozzá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Keverjük jól össze, ez lesz a salátaöntetünk.
4. A gránátalmát magozzuk ki. A magok egyik része kell csak a salátához, a többit adjuk oda a gyerekeknek kanalazzák kedvükre. A hagymákat vágjuk nagyon vékony karikába, szeletbe.
5. A lazacszeleteket mossuk meg, ha nincsenek megpucolva, akkor késsel folyó víz alatt, növéssel ellenkező irányban kaparjuk le a pikkelyeket róluk. (Az a legjobb, ha már a halárust megkérjük a pucolásra, nekünk ne kelljen ezzel bajlódni.) Papírtörlővel szárítgassuk le róluk a vizet, ne sercegjenek, fröcsköljenek sütés közben.
6. Két tányéron ágyazzunk meg salátalevelekkel, spenótlevelekkel, rukkolával. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk kisebb szeletekbe, csepegtessünk citromot rá, hogy meg nem barnuljon. A citromból vágjunk két hosszúkás szeletet, ezeket tegyük a tányérokra.
7. Pár csepp olívaolajon egy serpenyőben süssük meg a lazacszeleteket. Frissen őrölt borssal, kevés sóval hintsük meg. A bőre legyen roppanós, húsa ne száradjon ki. Pár perc pihentetés után kerüljenek a salátaágyra.
8. Ekkor a salátára kerüljön cékla, avokádó, lazacszelet, narancsfilé, hagyma szeletek, tökmag, gránátalma mag és salátaöntet.
Forrás: nosalty.hu
Jó étvágyat !
Testszervizelj, hogy jól érezd magad
További zamatos saláták itt találhatóak!
Lélegzetelállító receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!