Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával

  

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 2 közepes db cékla
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 késhegynyi só
  • bors ízlés szerint
  • 20 dkg lazac (2 szelet)
  • 2 közepes db vérnarancs
  • 2 ek olívaolaj
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 2 ek tökmag
  • 1 közepes db lila hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 közepes db újhagyma
  • 5 dkg spenót
  • 10 dkg salátakeverék
  • 5 dkg rukkola
  • 1 közepes db avokádó
  • 0.5 db gránátalma (kimagozva)
  • 20 g citrom (2 szelet)

Elkészítése:

1. A céklát hámozzuk és mossuk meg, majd alufóliába csavarva, sóval-borssal és egy pár csepp olívaolajjal tegyük 180 fokra melegített sütőbe úgy másfél órára sülni. Ha elkészültek, szeleteljük fel őket.
2. Közben mossuk meg a salátaleveleket, majd tegyük ki száradni, és pirítsuk meg serpenyőben a tökmagot.
3. A vérnarancsokat vágjuk félbe, kiskanállal vagy egy zöldségpucoló késsel filézzünk ki közülük hármat. Dolgozzunk egy tál felett, hogy a levét felfogjuk. A héj- és hártyamentes darabkákat tegyük félre, a maradék fél narancs levét facsarjuk ugyan abba az edénybe. Kanalazzunk hozzá olívaolajat, sózzuk, borsozzuk. Keverjük jól össze, ez lesz a salátaöntetünk.
4. A gránátalmát magozzuk ki. A magok egyik része kell csak a salátához, a többit adjuk oda a gyerekeknek kanalazzák kedvükre. A hagymákat vágjuk nagyon vékony karikába, szeletbe.
5. A lazacszeleteket mossuk meg, ha nincsenek megpucolva, akkor késsel folyó víz alatt, növéssel ellenkező irányban kaparjuk le a pikkelyeket róluk. (Az a legjobb, ha már a halárust megkérjük a pucolásra, nekünk ne kelljen ezzel bajlódni.) Papírtörlővel szárítgassuk le róluk a vizet, ne sercegjenek, fröcsköljenek sütés közben.
6. Két tányéron ágyazzunk meg salátalevelekkel, spenótlevelekkel, rukkolával. Hámozzuk meg az avokádót, vágjuk kisebb szeletekbe, csepegtessünk citromot rá, hogy meg nem barnuljon. A citromból vágjunk két hosszúkás szeletet, ezeket tegyük a tányérokra.
7. Pár csepp olívaolajon egy serpenyőben süssük meg a lazacszeleteket. Frissen őrölt borssal, kevés sóval hintsük meg. A bőre legyen roppanós, húsa ne száradjon ki. Pár perc pihentetés után kerüljenek a salátaágyra.
8. Ekkor a salátára kerüljön cékla, avokádó, lazacszelet, narancsfilé, hagyma szeletek, tökmag, gránátalma mag és salátaöntet.

Forrás: nosalty.hu

Jó étvágyat !
Testszervizelj, hogy jól érezd magad

További zamatos saláták itt találhatóak!

Sült lazac a legjobb spenótos-céklás salátával

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket