A glutén marketingje

TÖLTSD KI AZ INGYENES ÉLETMINŐSÉG TESZTET!


 

Öl, butít, nyomorba dönt!

Mikor már vagy ötödször azt hallgatom és látom különféle „marketing guruk” által vezérelt cikkeben, beszélgetésekben, hogy „enni kell glutént naponta, mert egyébként azoknál, akik nem esznek glutén-érzékenység alakul ki", elborul az agyam.

Nem írom, le ide, hogy miket gondolok ilyenkor, hogy milyen válogatott szavakkal illetném ezeket a bűnözőket.

Inkább leírom, hogy mi az igazság. Aztán eldöntöd, hogy a marketingre hallgatsz, vagy a józan eszedre.

A marketing alapvetése, hogy valahogy eladja a fehér lisztet, hogy legalizálja a termékekben való használatát, hogy az olcsó glutént olyan színben tüntesse fel, ami elfogadható, eladható.

Hát nem az! A glutén egy méreg. Két olyan fehérje összetétele, ami alkalmatlan emberi fogyasztásra, amivel a szervezet konkrétan semmit nem tud kezdeni. Az egyetlen dolog amit csinál, küzd, hogy megszabaduljon tőle. És semmi más!

A glutén marketingje

A marketing gondolat a következő:

Próbáld ki, hogy valamennyi ideig nem eszel glutént. Aztán egy bizonyos idő után egyél és azonnal rosszul is leszel tőle, tehát kialakult a glutén allergia. Micsoda hazugság. Félig igaz, mert ha nem eszel glutént egy ideig (azért vedd észre, hogy jobban is lettél), utána a test tényleg erőteljes ellenreakciókat mutat, ha újra eszel.

Na ez nem a gluténérzékenység kialakulása miatt van. Ha megszabadulsz egy méregtől és a test kitisztul, rendbe jön, utána észre fogod venni a jelzést, hogy ez méreg és nem vagy jól tőle. Egyszerűen a test jelzését érzékelni fogd. Mivel korábban jól hozzászoktattad a szervezeted a gluténhoz, így már észre sem veszed, hogy rombol. Úgy általában nem vagy jól.

Aztán jobban leszel és rögvest feltűnik, ha valami nem jó a testnek.

A glutén marketingje

Ne egyél glutént!!!

Olyan ez az egész, mintha azt mondanánk, hogy minden nap kell cukrot enni, mert különben cukorérzékeny leszel, vagy cukorbeteg ha nem. Milyen baromságnak hangzana! Mert az!

Na a fentebbi is pont ilyen.

A marketing veszélyes fegyver, különösen, ha olyanok csinálják, aki etikátlanul, hazugságokat is latba vetnek pusztán azért, hogy valamit eladjanak. Valami olyat, aminek az eladása büntetendő.

Az egyik legismertebb és legjobban reklámozott termék, ami a „fogyáshoz bizony elengedhetetlenül finom” az alábbiakat is tartalmazza:

Vitális glutén, glutén, búzaliszt, xantángumi, fruktóz, ízfokozó, állományjavító, szorbinsav, etil-alkohol, propilénglikol, és hadd ne soroljam. 63 összetevő. Haj, szegény nagyanyám ezt nem tudta, hogy ez a diétás, egészséges péksütihez feltétlenül kell. Nem tudta, így nem is tette bele. Baj? Á dehogy!

Szóval, ha elhagyod a glutént, nem leszel gluténérzékeny, hanem egy kicsit jobban érzed majd magad.

Nem azt akarom, hogy mondj le arról, amit szeretsz. Csak tudd, hogy mit eszel és ezzel mit teszel!

LEHET FINOMAT ENNI, EGÉSZÉGESEN! ITT BEBIZONYÍTOTTUK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket