A kókusztej és a fogyás

                           TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!          


 

Tejet nemcsak a haszonállatok termelnek, hanem néhány növénynek a nedvét is tejnek nevezzük, így például a kókuszét is.

A kókusztejet úgy nyerhetjük ki, ha a kókusz pépes húsát kifacsarjuk. A kókusztej kiválóan használható azok számára, akik laktóz intoleranciában szenvednek és jó választás azok számára is, akik fogyni szeretnének.

 

Kalória

A kókusztej magas kalóriatartalommal bír, de ennek ellenére jó választás lehet egy fogyókúrás étrendben. 100 ml körülbelül 420 kalóriát tartalmaz, viszont ezt a szervezet nem zsírraktározásra használja fel, hanem energiát nyer belőle. Persze azért fontos figyelni arra, hogy ne csak kókusztejet igyunk, mert úgy valóban nem lehet eredményes a fogyókúránk, sőt még kókuszallergiánk is lehet.

Zsír

A kókusztej zsírtartalma is magas. Viszont annak ellenére, hogy 92%-ban telített zsírokat tartalmaz, mégis fontos megjegyezni, hogy ezek a zsírok egészen máshogy hasznosulnak a szervezetben, mint más telített zsírok. Mivel ezen zsírok szénlánca rövidebb, mint a többi zsíré, így ezeket a szervezet nem zsírpárnaként raktározza, hanem energiát nyer belőlük.

Szénhidrát

A kókusztej csak nagyon kevés szénhidrátot tartalmaz, így igen hatékony egy alacsony szénhidráttartalmú diétában.

Fehérje

A kókusztejben igen kevés a fehérje is, csészénként körülbelül 3 grammnyival kell számolnunk. Ezzel nincs probléma, de nagyon fontos, hogy bizonyos esetekben más élelmiszerrel pótoljuk a nélkülözhetetlen fehérjéket.Forrás:http://kokuszolaj.webnode.hu

KIVÁLÓ MINŐSÉGŰ KÓKUSZTEJ ITT TALÁLHATÓ!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket