A rozmaring kívül-belül csodát tesz a testünkkel!

A legfrissebb kutatások szerint, a rozmaring megelőzi az öregedést, és erős antioxidáns szerként használható a test minden pontján. Flavonoidokban (növényi festékben) igen gazdag, és ezek a vegyületek javítják a véráramlást minden szövetben, erősítik a vérereket, és elősegítik a jobb vérkeringést. Ezt a hatást akár a fejbőrünkön is tapasztalhatjuk, hiszen a rozmaringolajos bedörzsölés serkenti a hajnövekedést és erősíti a hajhagymákat, megszünteti  a korpásodást.

Pozitívan befolyásolja az emésztőrendszert, kiváló segítség székrekedés, hasi görcsök, emésztési zavarok esetén, és megszünteti a nem megfelelő tápanyag-felszívódást a bélben. Azt már tudományosan kimutatták, hogy a rozmaring kivonat stimulálja az epében a zsírok emésztését. A rozmaring természetes vízhajtó, ami hatékonnyá teszi a máj méregtelenítését.

Gyulladásgátló és antibakteriális tulajdonságait sem lehet elhanyagolni, nagyszerű a fertőzések kezelésére a fül, orr, torok gyulladásainál. Ezen túlmenően megszünteti a fáradtságot és az izomfájdalmat, reumát, isiászt enyhíti. Külső használatra, hígítsuk a rozmaringolajat semleges olajjal, alkalmazzuk az érintett területen pakolás formájában. Rozmaringolaj fürdőbe öntve egy másik jó módja annak, hogy enyhítsük a reumát.
Gyermekek ne használjanak rozmaring olajat! Terhes nők és a szoptató anyák csak kis mennyiségben

Rozmaring tinktúra készítése:.
Öntsünk 20 g szárított  vagy  40 gr frissen szedett rozmaringra 100 ml alkoholt és hagyjuk állni 10 napig. 15-20 cseppet egy pohár vízzel kell bevenni, vagy borogatni kell vele a reumás testrészt

A rozmaringtea különösen hasznos a fejfájás kezelésére. Megfázás, feszültség, hasi görcsök, fejfájás esetén készíts teát friss vagy szárított növényből. 

A rozmaring illóolajának belégzése segít a depresszió ellen. Ellazítja az izmokat, ami segít a menstruációs görcsök, emésztési zavarok esetén.

Forrás: zoldujsag.hu


 

Figyelj oda, hogy mit eszel!

Kulcs a tápanyagokhoz című könyv képessé tesz arra, hogy eldöntsd egy ételről, hogy mennyire lesz előnyös számodra és mennyire nem.

A könyv napi használatával olyan szakértő lehetsz, aki képes „röntgen szemekkel” átvilágítani a feltálalt ételeket.

Tudd meg, hogy mi a különbség az igazán tápláló és az „üres kalória” étel között.

Vásárolj be úgy, hogy az étrended megváltoztatása valóban javítsa az életminőségedet.

BŐVEBB INFORMÁCIÓKÉRT KATTINTS IDE!

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket