Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
A természet megőrzött ereje
A FODROS KEL PORT ITT TUDOD MEGRENDELNI!
A fodros kel egyike azoknak a keresztes levelű növényeknek, amelyek elkerülték a nemesítést, és még eredeti formájukban fordulnak elő a természetben! Ennek köszönhetően a következő jellemzőkkel rendelkeznek:
Fodros kel (Leveles kel, Fodros őskáposzta) por
Alacsony szénhidráttartalom, erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatás, nagy mennyiségű kaliium, C-vitamin, folsav, béta-karotin, rost, lutein és esszenciális aminosavak. 100 gramm a szervezet napi vitaminszükségletének jelentős részét fedezi. Ezek az eredetileg Kis-Ázsiából származó (ugyanakkor nálunk is honos) fodros őskáposzta, fodros kel legfontosabb tulajdonságai, melyekkel a fodros kel por is hiánytalanul rendelkezik.
A fodros kel (vagy leveles kel, latin nevén: Brassica oleracea) igazi szuperélelmiszer, összetételének és jótékony hatásainak köszönhetően a zöldleveles és sárga színű zöldségek királyának is nevezik.
Megtalálható benne az összes esszenciális aminosav, az egészségvédő omega-3 és omega-6 zsírsavakat a legkönnyebben hasznosuló formában tartalmazza. A fodros őskáposzta por több karotinoidot tartalmaz, mint a sárgarépa. Fogyasztása hozzájárul a sejtek épségének fenntartásához, csökkentheti a rák kockázatát, segít megőrizni a bőr és a haj egészségét, védi a DNS-t, javítja a látást. Hatékonyan támogatja az emésztést és a természetes zsírégetést, így a lapos has elérésében is szövetségesünk lehet. Gyorsítja a kalcium felszívódását, rostjai elősegítik a bélflóra regenerálódását.
A fodros kel por nagyszerű méregtelenítő, a szervezetre káros anyagok eltávolításával többek között az emésztési problémákra, a fáradékonyságra és a krónikus fejfájásra is gyógyír lehet. Forrás: www.supergreens.hu
Mik azok a szuperélelmiszerek és miért nélkülözhetetlenek?
A szuperélelmiszer nem mesterségesen előállított termék: azok az élelmiszerek kaphatják meg ezt a kitüntető elnevezést, amelyek a legnagyobb mennyiségben, és változatosságban tartalmazzák az ember számára létfontosságú tápanyagokat.
A fodros kel por már kis mennyiségben fedezi a szervezet napi K- és A-vitamin szükségletét, kiváló forrása az E-vitaminnak, közel nyolcszor annyi folsavat és négyszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a káposzta. Ez azt jelenti, hogy segítségével pótolható a legfontosabb vitaminok jelentős része. Ha rendszeresen fogyasztunk leveles kel port, több vashoz jutunk, mintha minden nap marhahúst ennénk. Bővelkedik a szem egészségét védő luteinben, kalciumtartalma több, mint hatvanszorosa a friss spenóténak, és jelentősen meghaladja a tejben található mennyiséget. Tartalmazza az összes esszenciális –ezeket a szervezet nem képes előállítani, ezért kívülről kell pótolni őket – aminosavat, ezen kívül gazdag szívvédő omega-3 és omega-6 zsírsavakban, béta-karotinban, káliumban, mangánban, rézben és vasban. A fodros kel por csökkenti a rák – különösen az emlő-, petefészek és prosztatadaganat esetén tehet jó szolgálatot –, a gyulladások, az asztma, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint lassítja a bőr és a sejtek öregedését. Javítja a vastagbél természetes tisztulását, hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez, óvja az erek egészségét, hozzájárul a bélflóra egyensúlyának megőrzéséhez és visszaállításához, jó szolgálatot tehet a cukorbetegség kezelésében. A fodros kel ösztönzi az idegrendszer és az agy működését, javítja a memóriát. Forrás: www.supergreens.hu
A fodros kelt gyakran leveles - vagy fodros őskáposztának is nevezik
A FODROS KEL PORT ITT TUDOD MEGRENDELNI!
Hogyan működik a fodros kel por?
A szuperélelmiszer fodros kel por jótékony egészségvédő tulajdonságait hatóanyagai kiemelkedő mennyiségének és egyedi összetételének köszönheti. Antioxidáns összetevői, elsősorban a C-vitamin, a polifenolok és a béta-karotin, megkötik a rosszindulatú daganatokat, szív- és érrendszeri megbetegedéseket, gyulladásokat okozó, a sejtek és a bőr idő előtti öregedéséért is felelőssé tehető szabad gyököket. Szintén antioxidánsainak hatása, hogy a fodros kel por fogyasztásával hajunk egészségét is megőrizhetjük, valamint javulhat a memóriánk.
Daganatellenes hatását erősíti, hogy kihajtja a karcinogén (rákkeltő) anyagokat a szervezetből. Hatékony gyulladáscsillapító, ezáltal a fodros őskáposzta por erősíti és védi a húgyutakat, enyhíti az ízületi gyulladások és az asztma tüneteit.
Tartalmazza a sejtműködést, az izomfejlődést és az immunrendszer működését elősegítő, valamint az érrendszer, a csontok és a bőr egészségéhez jelentős mértékben hozzájáruló esszenciális aminosavakat. Optimális mennyiségű omega-3 és omega-6 zsírsavjai révén a fodros kel por segíthet a fekélyek, ízületi gyulladások, csontritkulás, magas vérnyomás, pattanásos bőr, pikkelysömör, érelmeszesedés és más keringési zavarok esetén. Karotinoidjai közül –ezekből többet tartalmaz, mint a sárgarépa– a lutein és zeaxanthin egyaránt javítja a látást. A csontokat és a fogakat is erősíti a leveles kel porban bőségesen fellelhető kalcium, A-vitamin és K-vitamin, míg a sulfur tartalma az emésztést segíti.
A kalcium felszívódásának hatékonyságát magnéziumtartalma még tovább fokozza. A fodros kel por a benne található rostoknak köszönhetően hatékony méregtelenítő és béltisztító, csökkenti a koleszterinszintet, védi az ereket, támogatja a testsúlyvesztést és a hasi zsírpárnák csökkentését, segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát. Utóbbi tulajdonsága hozzájárul immunerősítő képességéhez, valamint ahhoz, hogy javítja az emésztést és az anyagcserét, enyhíti a krónikus fejfájást, mérsékelheti a fáradékonyságot.
Miért fogyasszunk Fodros kel port?
A fodros kel por fogyasztása hozzájárul testi és szellemi jóllétünk megőrzéséhez, valamint a betegségek megelőzéséhez.
Kiváló általános immunerősítő, megszépíti a bőrt, erősíti a csontokat, javítja a látást, hozzájárul a fogyókúrák sikeréhez.
A fodros kel por az alábbi esetekben kifejezetten ajánlott:
-
Immungyengeség
-
Krónikus emésztési zavarok
-
Fáradékonyság
-
Bőrproblémák (pattanások, pikkelysömör, gyulladások)
-
Ízületi gyulladások
-
Testsúly csökkentés
-
Érrendszeri zavarok (érelmeszesedés)
-
Rákmegelőzés
-
Sérült bélflóra
-
Memória problémák
-
Magas vérnyomás
-
Látási problémák
-
Emésztési zavarok
- Forrás: www.supergreens.hu
A FODROS KEL PORT ITT TUDOD MEGRENDELNI!
1 csomag az 1 havi adag!
Felhasználási mód zöld turmixba, vagy joghurtba 1 púpozott teáskanál!
A fodros kel egy igazi királyi méltóság a tápláló zöldségfélék között!
Alkalmazási javaslat „zöld turmix” italokhoz keverhető.
Példaként jellegzetes zöld turmix recept lehet:
1. RECEPT - ZÖLDTURMIX
- 1 fél csésze bogyós gyümölcs (szeder, málna, áfonya, eper – lehet mélyfagyasztott is)
- 2-3 levél zöld jégsaláta/kínai kel
- 1 fél csésze madársaláta
- 1 evőkanál kókuszolaj
- egy púpozott teáskanál fodros kel por
- 1.5 dl víz (ha lehet tisztított)
Jól összeturmixoljuk!
2. RECEPT – ZÖLDTURMIX
- 1 fél zöld alma
- 2-3 csészényi zöld leveles saláta (kínai kel, ruccola, endívia, spenót, sóska, madársaláta, ki melyiket
- kedveli)
- 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 púpozott teáskanál fodros kel por
- 1.5 dl víz (ha lehet tisztított)
- Legalább 3 percig turmixoljuk! Az így elkészült adag 2 személy részére igazi reggeliébresztő és
- energizáló ital!
További zöldturmix recepteket ITT találsz!
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókat egy turmixgépbe tesszük, és annyi vízzel vagy cukormentes kókusz vagy mandulatejjel öntjük fel, hogy egy tartalmas, de még iható levet kapjunk. Ha túl kevés vizet adunk a készülő italohoz, akkor a turmixgép nem tudja kellően megforgatni a kehelybe tett hozzávalókat. Ekkor öntsünk hozzá több folyadékot!
Így nagyon tápláló, tartalmas italt kapunk!
Egészségére!
A FODROS KEL PORT ITT TUDOD MEGRENDELNI!
5*-os PARTNER
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!