A természet megőrzött ereje

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A FODROS KEL PORT ITT TUDOD MEGRENDELNI!


 

A fodros kel egyike azoknak a keresztes levelű növényeknek, amelyek elkerülték a nemesítést, és még eredeti formájukban fordulnak elő a természetben! Ennek köszönhetően a következő jellemzőkkel rendelkeznek: 

 

Fodros kel (Leveles kel, Fodros őskáposzta) por

Alacsony szénhidráttartalom, erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatás, nagy mennyiségű kalcium, C-vitamin, folsav, béta-karotin, rost, lutein és esszenciális aminosavak. 100 gramm a szervezet vitaminszükségletének 200 százalékát fedezi. Ezek az eredetileg Kis-Ázsiából származófodros őskáposzta legfontosabb tulajdonságai, melyekkel a fodros kel por is maradéktalanul rendelkezik.

A fodros kel (vagy leveles kel, latin nevén: Brassica oleracea) igazi szuperélelmiszer, összetételének és jótékony hatásainak köszönhetően a zöldleveles és sárga színű zöldségek királyának is nevezik.

Megtalálható benne az összes esszenciális aminosav, az egészségvédő omega-3 és omega-6 zsírsavakat a legkönnyebben hasznosuló formában tartalmazza. A fodros őskáposzta por több karotinoidot tartalmaz, mint a sárgarépa. Fogyasztása hozzájárul a sejtek épségének fenntartásához, csökkentheti a rák kockázatát, segít megőrizni a bőr és a haj egészségét, védi a DNS-t, javítja a látást. Hatékonyan támogatja az emésztést és a természetes zsírégetést, így a lapos has elérésében is szövetségesünk lehet. Gyorsítja a kalcium felszívódását, rostjai elősegítik a bélflóra regenerálódását.

A fodros kel por nagyszerű méregtelenítő, a szervezetre káros anyagok eltávolításával többek között az emésztési problémákra, a fáradékonyságra és a krónikus fejfájásra is gyógyír lehet. Forrás: www.supergreens.hu


 

Mik azok a szuperélelmiszerek és miért nélkülözhetetlenek?        

A szuperélelmiszer nem mesterségesen előállított termék: azok az élelmiszerek kaphatják meg ezt a kitüntető elnevezést, amelyek a legnagyobb mennyiségben, és változatosságban tartalmazzák az ember számára létfontosságú tápanyagokat. 

A fodros kel por már kis mennyiségben fedezi a szervezet napi K- és A-vitamin szükségletét, kiváló forrása az E-vitaminnak, közel nyolcszor annyi folsavat és négyszer annyi C-vitamint tartalmaz, mint a káposzta. Ez azt jelenti, hogy segítségével pótolható a legfontosabb vitaminok jelentős része. Ha rendszeresen fogyasztunk leveles kel port, több vashoz jutunk, mintha minden nap marhahúst ennénk. Bővelkedik a szem egészségét védő luteinben, kalciumtartalma több, mint hatvanszorosa a friss spenóténak, és jelentősen meghaladja a tejben található mennyiséget. Tartalmazza az összes esszenciális –ezeket a szervezet nem képes előállítani, ezért kívülről kell pótolni őket – aminosavat, ezen kívül gazdag szívvédő omega-3 és omega-6 zsírsavakban, béta-karotinban, káliumban, mangánban, rézben és vasban. A fodros kel por csökkenti a rák – különösen az emlő-, petefészek és prosztatadaganat esetén tehet jó szolgálatot –, a gyulladások, az asztma, a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, valamint lassítja a bőr és a sejtek öregedését. Javítja a vastagbél természetes tisztulását, hozzájárul a szervezet méregtelenítéséhez, óvja az erek egészségét, hozzájárul a bélflóra egyensúlyának megőrzéséhez és visszaállításához, jó szolgálatot tehet a cukorbetegség kezelésében. A fodros kel ösztönzi az idegrendszer és az agy működését, javítja a memóriát. Forrás: www.supergreens.hu

A fodros kelt gyakran leveles - vagy fodros őskáposztának is nevezik


 

           Hogyan működik a fodros kel por?

A szuperélelmiszer fodros kel por jótékony egészségvédő tulajdonságait hatóanyagai kiemelkedő mennyiségének és egyedi összetételének köszönheti. Antioxidáns összetevői, elsősorban a C-vitamin, a polifenolok és a béta-karotin, megkötik a rosszindulatú daganatokat, szív- és érrendszeri megbetegedéseket, gyulladásokat okozó, a sejtek és a bőr idő előtti öregedéséért is felelőssé tehető szabad gyököket. Szintén antioxidánsainak hatása, hogy a fodros kel por fogyasztásával hajunk egészségét is megőrizhetjük, valamint javulhat a memóriánk.

Daganatellenes hatását erősíti, hogy kihajtja a karcinogén (rákkeltő) anyagokat a szervezetből. Hatékony gyulladáscsillapító, ezáltal a fodros őskáposzta por erősíti és védi a húgyutakat, enyhíti az ízületi gyulladások és az asztma tüneteit.

Tartalmazza a sejtműködést, az izomfejlődést és az immunrendszer működését elősegítő, valamint az érrendszer, a csontok és a bőr egészségéhez jelentős mértékben hozzájáruló esszenciális aminosavakat. Optimális mennyiségű omega-3 és omega-6 zsírsavjai révén a fodros kel por segíthet a fekélyek, ízületi gyulladások, csontritkulás, magas vérnyomás, pattanásos bőr, pikkelysömör, érelmeszesedés és más keringési zavarok esetén. Karotinoidjai közül –ezekből többet tartalmaz, mint a sárgarépa– a lutein és zeaxanthin egyaránt javítja a látást. A csontokat és a fogakat is erősíti a leveles kel porban bőségesen fellelhető kalcium, A-vitamin és K-vitamin, míg a sulfur tartalma az emésztést segíti.

A kalcium felszívódásának hatékonyságát magnéziumtartalma még tovább fokozza. A fodros kel por a benne található rostoknak köszönhetően hatékony méregtelenítő és béltisztító, csökkenti a koleszterinszintet, védi az ereket, támogatja a testsúlyvesztést és a hasi zsírpárnák csökkentését, segít helyreállítani a bélflóra egyensúlyát. Utóbbi tulajdonsága hozzájárul immunerősítő képességéhez, valamint ahhoz, hogy javítja az emésztést és az anyagcserét, enyhíti a krónikus fejfájást, mérsékelheti a fáradékonyságot. Forrás: www.supergreens.hu


 

Miért fogyasszunk Fodros kel port?       

A fodros kel por fogyasztása hozzájárul testi és szellemi jóllétünk megőrzéséhez, valamint a betegségek megelőzéséhez.

Kiváló általános immunerősítő, megszépíti a bőrt, erősíti a csontokat, javítja a látást, hozzájárul a fogyókúrák sikeréhez.                                                                      

A fodros kel por az alábbi esetekben kifejezetten ajánlott:

  • Immungyengeség

  • Krónikus emésztési zavarok

  • Fáradékonyság

  • Bőrproblémák (pattanások, pikkelysömör, gyulladások)

  • Ízületi gyulladások

  • Fogyókúra

  • Érrendszeri zavarok (érelmeszesedés)

  • Rákmegelőzés

  • Sérült bélflóra

  • Memória problémák

  • Magas vérnyomás

  • Látási problémák

  • Emésztési zavarok

  • Forrás: www.supergreens.hu


1 csomag az 1 havi adag! 

Felhasználási mód zöld turmixba, vagy joghurtba 1 púpozott teáskanál!

A fodros kel egy igazi királyi méltóság a tápláló zöldségfélék között!

Alkalmazási javaslat „zöld turmix” italokhoz keverhető.

Példaként jellegzetes zöld turmix recept lehet: 

 

1. RECEPT - ZÖLDTURMIX

  • 1 fél csésze bogyós gyümölcs (szeder, málna, áfonya, eper – lehet mélyfagyasztott is)
  • 2-3 levél zöld jégsaláta/kínai kel
  • 1 fél csésze madársaláta
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • egy púpozott teáskanál fodros kel por
  • 1.5 dl víz (ha lehet tisztított)

Jól összeturmixoljuk! 

 

2. RECEPT – ZÖLDTURMIX 

  • 1 fél zöld alma
  • 2-3 csészényi zöld leveles saláta (kínai kel, ruccola, endívia, spenót, sóska, madársaláta, ki melyiket
  • kedveli)
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 púpozott teáskanál fodros kel por
  • 1.5 dl víz (ha lehet tisztított)
  • Legalább 3 percig turmixoljuk! Az így elkészült adag 2 személy részére igazi reggeliébresztő és
  • energizáló ital!

További zöldturmix recepteket ITT találsz!

 

ELKÉSZÍTÉS

A hozzávalókat egy turmixgépbe tesszük, és annyi vízzel vagy cukormentes kókusz vagy mandulatejjel öntjük fel, hogy egy tartalmas, de még iható levet kapjunk. Ha túl kevés vizet adunk a készülő italohoz, akkor a turmixgép nem tudja kellően megforgatni a kehelybe tett hozzávalókat. Ekkor öntsünk hozzá több folyadékot!

Így nagyon tápláló, tartalmas italt kapunk!

Egészségére!


 

A FODROS KEL PORT ITT TUDOD MEGRENDELNI!

5*-os PARTNER

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás