3. TUDTAD-E? XII. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Az alvási időnk többféle fázisra osztható. A legértékesebb részeket mélyalvási szakaszoknak nevezzük, amiket rövid felszínes alvási idő követ. Az ébredési időhöz közeledve ezek a mélyalvási szakaszok rövidülnek, és az alvásunk egyre felszínesebbé válik. Ahogy idősödünk, úgy romlik a mélyalvásunk minősége.

A mélyalvási szakaszok során a nappal elfogyasztott szénhidrátok (egyszerű és összetett cukrok, keményítők) optimálisan tudnak hasznosulni a szervezetünkben. 

Ha kialvatlanul ébredünk, akkor sokkal jobban kívánjuk a magas szénhidráttartalmú ételeket (kenyeret vagy más pékárút) vagy az édességeket (csokoládét, süteményeket), mint akkor, amikor az alvásidő nagy részét mélyalvásban töltöttük el.

 

Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A TESTSZERVIZ TUDÁSTÁRRÓL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás