Az emésztési zavarok fizikai háttere

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Az emésztési problémák hátterében számos kiváltó ok állhat, azonban legyen az baktérium, fertőzés, különböző gyógyszerek vagy éppen krónikus egészségügyi állapot, az emésztési problémák tünetei a hétköznapokban nem csupán kellemetlenek, de napról napra komoly kihívások elé állítják a tőlük szenvedőket.

A gyakori emésztési zavarok közé tartozik a bélgáz, a puffadás, a gyomorégés, az elégtelen emésztés, az IBS, a szorulás és a hasmenés egyes esetei. Ha ezeket az enyhébb tüneteket, amelyek testünk intő jelzései, nem kezeljük étrendváltással és rendszeres belső tisztítással, végül komolyabb egészségügyi problémákhoz is vezethetnek.

A komolyabb emésztési zavarok mellett továbbá jelentkezhetnek olyan kísérőtünetek, amilyen például a fáradékonyság, az alvászavarok, a szédülés vagy éppen a folyamatos vizelési inger.

Az emberek több mint harmadát érinti.

Az emésztési zavarok fizikai háttere

A funkcionális emésztési zavarok a statisztikai adatok alapján a lakosságnak körülbelül a 30-40%-át érintik, azonban nincs olyan ember, aki élete során legalább néhányszor ne tapasztalna meg hasonló tüneteket.

A probléma gyökere az, hogy a legtöbben inkább változatos házi praktikák bevetésével próbálkoznak, azonban az emésztési zavarok kezelése sokszor sajnos nem ennyire egyszerű.

A különböző epehajtók, savkötők, hashajtók és egyéb, vény nélkül kapható szerek olykor többet ártanak, mint amennyit használnak, a legcélszerűbb éppen ezért a tudatos táplálkozás, mozgás a jó alvásminőség elérése, tiszta víz, lelki harmónia. :-)


Válts életmódodon, hogy emésztési problémáid természetesen oldódjanak meg!
Segíthetünk?

Egy ingyenes konzultációra itt tudsz jelentkezni.

Azonnali megoldásokhoz kattints a képre!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket