Elhízás: érzelmi és testi kiegyensúlyozatlanság?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!          


 

A túlsúlyos vagy elhízott test kibillen egyensúlyi állapotából.

Csakhogy az emberi test bámulatosan rugalmas is. Ezért bármennyit ártottunk neki, meg tudjuk fordítani az ártalmas folyamatokat, helyreállítani a biokémiai egyensúlyt, és újra elérni az optimális testsúlyt. Néha egészen jelentéktelen apróságokról van szó.

Aki felismeri, hogy mindaz, amiről olyan nemtörődöm módon lemondunk – az egészséges táplálkozás, a nyugodt alvás és a megfelelő testmozgás – pontosan az, aminek segítségével megszabadulhatunk a toxinoktól, visszaállíthatjuk enzimjeink és hormonjaink egyensúlyát, és egészségesek maradhatunk.
Tökéletes alak kevés ráfordítással?

Nem szűnő csodálkozással tölt el, hány fogyókúrás program ígér bámulatos, gyorsan elérhető eredményt. A legjobban azok a honlapok és programok lepnek meg, amelyek, mondjuk, azzal kecsegtetnek, hogy önök 5 kilót leadhatnak 11 nap alatt, vagy 12-öt 45 nap leforgása során.

A csalóktól eltekintve, akik láthatóan csak a pénzünkre pályáznak, számtalan dietetikus, program és aerobikedzés fáradozik a kuncsaftok fogyásán, vagy legalábbis tesz erre elkötelezett ígéretet. A jelentkezőket mindenekelőtt mérlegre állítják, megmérik a derékbőségüket, és fogyókúrás étrendet dugnak az orruk alá, de a futópad vagy tornatermi gyakorlatok sem maradnak ki a pakliból.

Ez a kilók elleni elkeseredett küzdelem jószerével tökéletes alakra törekszik: karcsú, szexi nőket és izmos, macsó férfiakat feltételez.

A szépség vonzó, a normál testsúly szép!

Egyfajta társadalmi szelekció is ez, amely a mindkét nembeli „szépséget” és előnyös külsőt szembeszökő és rejtettebb eszközökkel jutalmazza. Az emberek többségét arra nevelték, hogy kedvezően fogadja a jó alakot, és görbe szemmel nézzen mindenre, ami ettől eltér.

Mindenünnen árad ránk a sok karcsú, ionizált test látványa: a hirdetőtáblákról, a tévé képernyőjéről, az élelmiszerek csomagolásáról. Szinte a csapból is ez folyik. De hát ki állítja fel ezeket a követelményeket? Ki dönti el, mit nevezhetünk jó alaknak, mit nem? Létezik egyáltalán olyan, hogy ideális testsúly?

Fogyni akarunk. Gyorsan és látványosan.

A legtöbb fogyókúra talpköve a testmozgás és az étrend, ezért a termékek és tabletták zöme az egészségnek erre a két összetevőjére alapoz. Vannak persze olyan légből kapott módszerek is, amelyek pillanatok alatt ígérnek „biztonságos” fogyást. Forrás:vitalitasportal.com

Állítsd vissza a tested egyensúlyát! Mi segítünk!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket