A gyors felszívódású szénhidrátok és a gyulladásos folyamatok

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A szervezet helyes tápanyagellátása fontos az immunrendszer működése szempontjából is. Ezért fontos a személyre szabott helyes étrend kialakítása, ami jellemzően nem a mai szokásos cukorban és zsírban bővelkedő étkezés, ami túl kevés rostot tartalmaz.

Az immunrendszer a fertőzésekhez hasonlóan reagál a sok gyorsan felszívódó szénhidrátot, cukrot, tésztákat, pékárut tartalmazó étrendre. Ilyenkor a szervezet védekező rendszere legyengül, és hosszú távon egyre támadhatóbbá válik.

A gyorsan felszívódó szénhidrátokban és feldolgozott élelmiszerekben bővelkedő étkezésre a szervezetben erős gyulladásos válasz alakul ki, hasonlóan ahhoz, amilyet a kórokozók idéznek elő.

Ehhez a hatáshoz hozzájárul még a mozgásszegény életmód, túl sok időt töltünk ülve, vagy egyféle megterhelésnek kitéve.

A génkutatások is kimutatták, hogy az ilyen étrend számos kedvezőtlen hatású gént aktivál. Az érintett gének között vannak azok, amelyek a sejtburjánzásért felelősek, így az ilyen étrend és életmód estén megnő a daganatos elváltozások, valamint a szív- és érrendszeri betegségek kockázata.

Az tápanyagokban dús étrendre átállás hatására érzékelhetően csökkennek a sejtek szintjén meghúzódó gyulladásos folyamatok.

Éppen ezért itt az ideje az életmódváltásnak!

Kezdd el most, töltsd ki a tesztet!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket