Győzz te is a zsigeri zsír felett!

Régi vita a szakemberek között, hogy önmagában a túlsúly megnöveli-e bizonyos betegségek kialakulásának a kockázatát, vagy vannak más, ennél fontosabb, rejtett tényezők is. Kíváncsi vagy, mit találtuk a probléma gyökerét kutatva?

Olvasd tovább a cikkünket!

Hasi zsír – zsigeri zsír?

Ma már egyre többen vannak tisztában azzal, hogy a derékbőség növekedése és a szervezetben lejátszódó káros folyamatok között szoros összefüggés van.

Ez a testméret változás főleg az úgynevezett civilizációs betegségek (2-es típusú cukorbetegség, szív- és érrendszeri betegségek, agyi érkatasztrófák és újabban az Alzheimer-kór, illetve a demencia)  kockázatának a megnövekedését jelzi.

Nos, ez a két, a címben is olvasható zsír egymásnak szinonimája, vagy sem? Azaz van-e különbség a hasi zsír és a zsigeri zsír között?

Van bizony!

Mindenkinek vannak zsírsejtjei, és ezek száma nem nő egy határon túl. Ez igaz a sovány testalkatúakra is, és a  teltebb idomúakra is. Amikor a szervezetünkben magas az inzulinszint, és az étellel bekerült „üzemanyag” nem lesz teljesen felhasználva, akkor a fölösleg elraktározódik, ez a plusz leginkább a zsírsejteket tölti fel, melyek nem egyesével elszórva, hanem egységes zsírszövetként helyezkednek el közvetlenül a bőr alatt, vagy a hasüregen belül, a belső szervek körül.

Bőr alatti zsírszövet

A bőr alatti zsír kézzelfogható. Ezt a fajta zsírszövetet lehet megfogni, összecsippenteni. A bőr alatti zsírszövet férfiaknál elsősorban az elülső hasfalon, nőknél a vállon, a melleken, a fenéktájékon és a combokon halmozódik fel.

A bőr alatti zsírszövet egyik feladata a mechanikai védelem. A tenyér és a talp bőre alatt a zsírszövet a felszínre merőleges „rekeszekben” helyezkedik el, amiket kollagénkötegek választják el egymástól. Ez a zsírszövet rögzíti, és feszesen tartja a bőrt, ami biztosítja a tárgyak biztos megragadását, illetve a talajon való állást, járást.

Ez az a zsírszövet, ami nem okoz igazán egészségügyi kockázatot.

Zsigeri zsírszövet

A zsigeri zsírszövetet a bőr alattival szemben nem lehet kitapintani vagy összecsípni, mert a hasizmok mögött, a has mélyén, valamint a létfontosságú szervek körül helyezkedik el. Ez alapján az is lehetséges, hogy valaki karcsú, mert nem befolyásolja az alakját a testén levő bőr alatti zsírszövet, és mégis ki lehet téve a rejtett zsigeri zsír veszélyeinek.

Hogy mért? Olvasd tovább a cikket!

Ez a hason belüli zsírszövet nagyon érzékeny mindenféle anyagcsere- és hormonális változásra. Ha a hasi elhízás veszélyeiről beszélünk, akkor főként ennek a zsírszövetnek a felszaporodásából fakadó egészségügyi problémákról van szó.

Azaz minél magasabb a zsigeri zsír mennyisége hason belül, annál nagyobb az inzulinrezisztencia és a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélye, ami gyulladást okoz a szervezetben és az agyban. És ez jelentősen növeli az előbb már említett civilizációs betegségek kockázatát.

Az inzulinrezisztenciáról akkor beszélünk, ha a sejtek nem reagálnak megfelelően az inzulinra, a vércukorszint szabályozását végző hormonra. Ez az állapot gyakran 2-es típusú cukorbetegséghez vezet. Mivel az inzulinrezisztencia gyulladást okoz,  felgyorsulnak az Alzheimer-kór, a demencia és a többi civilizációs betegség kifejlődését lehetővé tevő kóros folyamatok.

Hogy mit tehetsz még a hasi, zsigeri zsír ellen? Kattints ide a megoldásért!

Vitalissimo a gyulladások ellen

A  Vitalissimo egészségáruház hatékony javaslata a gyulladások ellen a Myrobalan termékcsalád megbízható tagja a MeTor gyógynövény készítmény, amely 18 gyógynövény erejével támogatja a szervezetünket bármilyen természetű gyulladás esetén.

Ezek a gyógynövények külön-külön is hatékony gyulladáscsökkentők, de együtt még eredményesebben fejtik ki a jótékony hatásukat.

MeTor - A „káros tűz kioltója”

A tibeti „me” szó jelentése: tűz, láng, parázs a „gtor” szó pedig: valamit szétszórni, szétteríteni, lerombolni, megsemmisíteni.

Ebből született a készítmény „MeTor” elnevezése, ami a „tűz kioltóját” jelenti.

Ez a készítmény mindazoknak ajánlott, akik a következő problémákkal küzdenek:

  • fog- és torokgyulladás
  • ízületi gyulladások
  • emésztőrendszeri gyulladások
  • gyulladásos bélbetegségek
  • bőrgyulladás
  • nőgyógyászati gyulladások
  • húgyhólyag gyulladás.

Kattints ide, és rendeld meg a Myrobalan MeTor gyulladáscsökkentő készítményét!

Testszerviz Fodroskel Por

A Testszerviz egyik slágerterméke, a Swedish Nutra, folyékony multivitaminok mellett a Testszerviz Fodroskel Por.

A fodroskel a világ 10 legjobb szuperélelmiszere kötött található. Magas ásványianyag és vitamintartalma, a benne található nagy mennyiségű élő fitotápanyag, a zöldleveles zöldséghez képest magas fehérje és rosttartalma garantálja, hogy fogyasztása rendkívül jó hatással van a vércukorszintre.

A kisázsiai (mai Törökország) eredetű fodroskelt a rómaiak idejében a vándorló kelták hozták magukkal Európa középső és nyugati része felé.

A fodroskel a középkorig kedvelt zöldségnövény volt. Kezdetben a vastag szárú és kevés levélzetű kel jelentőségét hidegtűrése és könnyű termeszthetősége adta. A növény nemesítésének az útja a több levelet hozó zöldség irányába vezetett, így alakult ki mai alakja.

A későbbiek során a káposztafélék nemesítőinek a törekvése a káposztafej közepén levő puhább levelekre irányult, és létrejött a tömött fejet képező, elterjedt közismert fejes és vörös káposzta, így a legtöbb területen méltatlanul háttérbe szorult a fodros levelű kel.

Ebben a cikkben már utaltunk rá, hogy a vércukorszint megfelelő szinten tartása fontos lépés a zsigeri zsír ellen. A Testszerviz Fodroskel Por rendszeres fogyasztása ebben támogat téged.

A Testszerviz Fodroskel Porról még itt olvashatsz még részletesen!

Kattints ide, és rendeld meg a Testszerviz Fodros kel port!

Turmixba való

Készíthetünk vércukor-kiegyenlítő turmixot is, amibe tehetünk Testszerviz Fodroskel Port. Ezzel megnöveljük a turmixunk tápanyagtartalmát. Másik lehetőség a VIDD MAGADDAL ZÖLDTURMIX POR használata egyszerű energetizáló ital készítéséhez.

Kattints ide a Vidd Magaddal Zöldturmix Porért!

Kulcs a zsírégetéshez könyv

A zsigeri zsír elleni hatékony fellépés nem képzelhető el a zsírégetés beindítása és fenntartása nélkül. Ezért javasoljuk, hogy ismerj meg minden olyan rejtett tényezőt, ami mind kifejti a hatását, amikor nő a zsigeri zsír!

Kulcs a zsírégetéshez könyv nem csak az okokra mutat rá, megoldási javaslatokat is bőven tartalmaz, amiket lépésről-lépésre, bárki könnyen beépíthet az életébe.

Kattints ide a tartós zsírégetéshez szükséges, hasznos tudásért!

Forrás: A hasi elhízás lehetséges okai / Házipatika.com, Kulcs a zsírégetéshez című Testszerviz könyv

Címkép: Temel képe a Pixabay-en.

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket