Kulcs a mozgáshoz – Mozgáskészlet workshop

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

/Workshop – eredeti jelentése: Műhely. Egy olyan összejövetel, ahol azonos érdeklődésű emberek azért jönnek össze, hogy a témában elmélyüljenek, nagyobb tudásra és tapasztalatra tegyenek szert./

Az életmódváltás egyik alapeleme a mozgás. Ez egy tény!

Ha eddig nem mozogtunk, akkor el kell kezdeni, ha már mozgunk, akkor itt az ideje helyesen csinálni. Azt, ami a testnek jó, épül tőle és jobb állapotot eredményez. (Ez nem biztos, hogy kemény edzés, vagy hatalmas fizikai megterhelés.)

Hiába tudjuk, hogy szükséges mozogni, sok esetben ez egy olyan „tudás”, amit nem követ alkalmazás. Érdekes a kérdés, hogy miért van ez így? Tudjuk, hogy kellene, hasznos lenne, jobban éreznénk magunkat, a test hálás lenne érte és mégsem megy.

Lustaság, energia hiány, időhiány? Vagy egyik sem?

Ahhoz, hogy mindenki meg tudja válaszolni a kérdést a saját életében, pár dolgot érdemes tisztázni.

Szőke lány nyújtózik

A test rengeteg féle mozgásra alkalmas. Olyanokra, amiket lehet, hogy az életben soha nem is használunk. Ezek összessége a mozgáskészlet.

Ugyanakkor vannak olyanok, amiket naponta sokszor is csinálunk. Megyünk, fogunk a kezünkkel, lehajolunk, nyomogatjuk a telefon gombjait, felemelünk valamit, cipelünk, lépcsőzünk stb. Ezek azok a mozgásformák, amiket használunk.

Azok a mozgások ugyanakkor, melyeket nem használunk, ahhoz vezetnek, hogy az adott ízület, izom egyre kevésbé lesz jó állapotban. Egyre kevésbé lesz erős, egyre kevésbé lesz rugalmas, olajozott. Berozsdál, és ha éppen szükség lenne rá, hát nem működik.

Például a térdízületet soha nem használjuk másra, csak arra, hogy a járásban részt vegyen. Majd egy hirtelen oldal irányú mozdulatnál megroppan, és fájni kezd. Vagy a hátizmot nem használjuk, nincs „edzésben”, majd egy hátra fordulásnál hirtelen meghúzódik és hosszas fájdalmas időszak következik.

Ez nem egy rossz mozdulat, hanem egy izom, ízület hosszan tartó nem használata. Egy folyamat eredménye.

A test arra van teremtve, hogy kiszolgálja a mozgásigényünket. Megcsináljon dolgokat, elvégezzen feladatokat. (Persze ehhez sem kaptunk használati útmutatót. Csak használjuk és elvárjuk, hogy hibátlanul működjön egy életen át.)

Meg kell értenünk ezt a „szerkezetet”. Hogyan végezzük a mozgást, hogyan kapcsolódnak egymáshoz az ízületek, izmok. Meg kell tanulnunk, hogy mire képes és el kell érni, hogy ez a képesség visszatérjen.

A mozgásban az első és meghatározó lépés a mozgáskészlet helyreállítása. Ez Kulcs a mozgáshoz.

Beolajozni a szerkezetet, visszaállítani a rugalmasságot, megerősíteni a nem használt, elgyengült izmokat, kiszélesíteni az ízületek mozgástartományát, hogy minden testrészünk alkalmas legyen a mozgásra. És utána kezdődhet a testedzés.

Két lány aerobik nyújtózás

A Kulcs a mozgáshoz – Mozgáskészlet tréningen –, az elmélet, hogy mit kellene tudnia a testnek, hogyan működik, mire van szüksége a mozgás terén és a gyakorlat, melyek segítségével a helyes működés visszaállítható, remek összhangban vannak.

Ízületről ízületre nagyon egyszerű és hatékony gyakorlatok begyakorlásával rájövünk, hogy napi 10-15 perc mozgás is értékes, javít az állapotunkon. Kis idő és energia ráfordítás, ugyanakkor gyors és hatalmas eredmények.

Otthon, a munkahelyen, bárhol végezhető, eszközt nem igénylő mozgássorokat tanulunk meg, melyekből aztán mindenki képes összeállítani a saját maga számára legjobb néhányat.

Tapasztalatunk, hogy ez az alacsony lépcsőfok már alkalmas arra, hogy bárki fellépjen rá. Ahogy jönnek a sikerek, úgy lesz egyre nagyobb igény arra, hogy minden nap foglalkozzunk 10-15 percet mozgással. Nem megerőltető, nem bonyolult, nem kínlódás, hanem egy kis bejáratás!

A workshopot eddig elvégzők arról számoltak be, hogy megéri a napi kevés mozgás, igényük lett rá, nem kell neki készülni, naponta ennyi idejük még akkor is van, ha rohannak.

A cél az, hogy az első lépést megtegyük a rendszeres mozgás felé vezető úton! És ez akkor lesz könnyed, ha a lépcsőfok nem túl magas. Aztán jöhet a következő, következő, következő…

 

Ha érdekel bővebben a workshop tematikája, menete, és a részvételi feltételek, akkor klikk ide!

 

Kulcs a mozgáshoz – Mozgáskészlet Workshop

 

 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket