A máj fő ellensége: a fehér cukor

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!     

 


 

A rejtett cukrokra is figyelni kell! Elolvasod, mit tartalmaz a feldolgozott élelmiszer, amit eszel?
Gondoltad volna, hogy a téliszalámiban is van cukor? 

A fehér cukorból alkohol képződik, ez utóbbi károsítja a májat, gyulladást és/vagy megnagyobbodást okoz!
Ilyen esetekben a májat hűteni kell pl. nyers uborkával, káposztával, céklával, szőlővel, ananásszal vagy citrusfélékkel. 
A máj működését a keserű ízű teák segítik: zsálya, fehér üröm, ezerjófű, gyermekláncfű és ezek keveréke.

A cukor elrabolja a B-vitaminokat és a kalciumot a szervezettől.
A következmény: hajhullás, idegesség, ingerlékenység, hiperaktivitás, agresszivitás stb.
Az emésztési zavarok 40–50%-a megszűnik, ha kivonjuk a fehér cukrot az étrendünkből.

A többletfehérje mind a májat, mind a vesét károsítja. (pl. a vesecsatornácskákat „eltömítik” a rothadás során keletkezett fehérje lebomlási termékek.

Amikor a máj és a vese túlterhelődik, nem bírja a méreganyag mennyiséget kiválasztani, a szervezet bekapcsolja a másodlagos kiválasztószerveket: a bőrt és a tüdőt.
Forrás: ManifesztuM


SZERETNÉD A MÁJAD ÚGY TÁMOGATNI,HOGY EL TUDJA INDÍTANI ISMÉT A MÉREGTELENÍTÉSI FUNKCIÓJÁT?
NEM TUDOD HOGYAN KEZDJ HOZZÁ?
ELVESZTÉL AZ INTERNET SOKASÁGÁBAN?
Beszéljünk róla!

INGYENES KONZULTÁCIÓ ITT!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás