A máj fő ellensége: a fehér cukor

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!     

 


 

A rejtett cukrokra is figyelni kell! Elolvasod, mit tartalmaz a feldolgozott élelmiszer, amit eszel?
Gondoltad volna, hogy a téliszalámiban is van cukor? 

A fehér cukorból alkohol képződik, ez utóbbi károsítja a májat, gyulladást és/vagy megnagyobbodást okoz!
Ilyen esetekben a májat hűteni kell pl. nyers uborkával, káposztával, céklával, szőlővel, ananásszal vagy citrusfélékkel. 
A máj működését a keserű ízű teák segítik: zsálya, fehér üröm, ezerjófű, gyermekláncfű és ezek keveréke.

A cukor elrabolja a B-vitaminokat és a kalciumot a szervezettől.
A következmény: hajhullás, idegesség, ingerlékenység, hiperaktivitás, agresszivitás stb.
Az emésztési zavarok 40–50%-a megszűnik, ha kivonjuk a fehér cukrot az étrendünkből.

A többletfehérje mind a májat, mind a vesét károsítja. (pl. a vesecsatornácskákat „eltömítik” a rothadás során keletkezett fehérje lebomlási termékek.

Amikor a máj és a vese túlterhelődik, nem bírja a méreganyag mennyiséget kiválasztani, a szervezet bekapcsolja a másodlagos kiválasztószerveket: a bőrt és a tüdőt.
Forrás: ManifesztuM


SZERETNÉD A MÁJAD ÚGY TÁMOGATNI,HOGY EL TUDJA INDÍTANI ISMÉT A MÉREGTELENÍTÉSI FUNKCIÓJÁT?
NEM TUDOD HOGYAN KEZDJ HOZZÁ?
ELVESZTÉL AZ INTERNET SOKASÁGÁBAN?
Beszéljünk róla!

INGYENES KONZULTÁCIÓ ITT!


 

Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A TESTSZERVIZ TUDÁSTÁRRÓL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás