4. TUDTAD-E? XI. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A beleinkben – főleg a vastagbélben – élő baktériumtörzsek, ha megfelelő változatosságban és összetételben élnek velünk, akkor B12- és K-vitaminokat, valamint folátot állítanak elő. A folát a B9-vitamin vagy más néven folsav aktív formája. A vitaminkészítményekben levő folsav ugyanis nem aktív forma, azt a szervezetünknek aktív formára kell alakítani, és sajnos nem mindenki képes erre.

A bélbaktériumok azonban a szervezetünk számára azonnal hasznosítható folát formában biztosítja nekünk a B9-vitamint.

A bélbaktériumaink ezen kívül folyamatosan „oktatják” az immunrendszerünket, hogy még ellenállóbb legyen a kórokozókkal szemben.

A bélflóránk ezen kívül még segít abban, hogy az elfogyasztott ételben levő hasznos tápanyagok jobban felszívódjanak, és több energiát adjanak. Így az elfogyasztott ételben levő kalóriatartalom sem ad le mindenkinél azonos kalóriát.

Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A TESTSZERVIZ TUDÁSTÁRRÓL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás