Miért kell a szervezetünkben lévő gyulladásokkal (is) foglalkoznunk, amikor épp egy járvánnyal állunk szemben?

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Az utóbbi hetek rámutattak egy nagyon fontos dologra. A Covid-19 vírus áldozatai szinte kizárólag gyenge immunrendszerű, legalább egy, de gyakran több civilizációs betegséggel rendelkező egyének.

A kutatók szerint minden (!!!) civilizációs betegségnek a krónikus, kimutatható vagy gyakran az ún. rejtett (szubklinikai) gyulladások az okozói.

Ezek a rejtett gyulladások sajnos nem mutathatóak ki a vérvétellel (CRP vagy plazma), mégis rengeteg komoly betegséget okoznak. Ezek a szív-és érrendszeri betegségek, a hormonrendszer összetett problémái, anyagcsere problémák, cukorbetegség, inzulinrezisztencia, daganatok, demencia, Alzheimer kór… és folytathatnánk az egyre növekvő sort.

A gyulladás a szervezet védekező válasza a negatív, külső behatásokra. A külső körülmények sokféle módon lehetnek kedvezőtlenek. A rossz minőségű élelmiszer, a rossz levegő, a mozgásszegény életmód, de a lelki stressz is okozhat patogén állapotokat. Akkor van baj, ha ezek a gyulladások állandósulnak és krónikussá válnak. A szervezet immunrendszere ugyanis elfárad abban, hogy állandóan küzdenie kell, a valós vagy valósnak vélt „ellenséggel” (autoimmun betegségek).

És ha ilyen állapotban találkozik egy újabb ellenséggel, már nem tudja ezt a harcot is felvállalni, és vagy az újabb kórral, vagy egy meglévő betegséggel szemben adja fel a harcot. A mostani járvány haláleseteinek nagyrészben az ún. citokin-vihar az oka, ami tulajdonképpen egy autoimmun reakció, egy hiper-gyulladásos helyzetben.

Sajnos az előrejelzések (már a Covid-19 koronavírus előtt is) azt mutatják, hogy nem a mostani lesz az utolsó járvány az elkövetkező időkben, és hiába találjuk meg ennek a konkrét kórnak az ellenszerét, jönnek majd mások.

Sok kutató szerint végre el kellene kezdeni foglalkozni az alapproblémákkal, és sokan közülük remélik is, hogy a mostani járvány rámutat arra, mennyire rossz irányba mentek a dolgok, paradox módon pont a fejlett nyugati világban, ott, ahol minden lehetőségünk megvolt arra, hogy az életminőségünkön javítsunk. De mi elhittük, hogy a gyógyszerek és az egészségügy majd minden bajunkat megold…

A táplálkozás minőségét jelentősen javíthatjuk, bár valóban komoly tudatosság kell ahhoz, hogy minőségi, lehetőleg vegyszerek nélküli, és valóban sokszínű étkezést biztosítsunk.

Tehát minden jel arra mutat, hogy komoly szerepet fognak játszani azok a természetes anyagok, amik különösen jó hatékonysággal veszik fel a harcot a szervezetünkben lévő gyulladásokkal. Hogyan? Úgy, hogy ellátják a szervezetünket azokkal a mikro-tápanyagokkal, amelyek annak saját optimális működését biztosítják. Ezekből mennyiségileg nem kell sok, de elengedhetetlenek a bennünk lévő bonyolult kémiai és biológiai folyamatok működéséhez, az immun-harmóniához.

Tekintsd meg a Patikakert Egyedülálló termékeit itt!

A Patikakert egy személyes történet, egy évekkel ezelőtt „hirtelen” megjelent betegség miatt jött létre. Megoldandó a saját problémát, komoly kutatások, és azt követő személyes jó tapasztalatok alapján lettek kiválasztva azok a bajnok növények, amelyek hatóanyagai (a polifenolok, azon belül nagyon sok bio-flavonoid) komoly gyulladáscsökkentő hatással bírnak.

Vannak olyan kutatások, amelyek pontosan ezeket, a Patikakertben ültetett növényeket nevezik meg a jelen (és egyelőre úgy tűnik, hogy a jövő) hiányos táplálkozásának megoldására, hiszen olyan sokrétű a bennük lévő hatóanyagtartalom.

Tekintsd meg a Patikakert Egyedülálló termékeit itt!

Forrás: www.patikakert.hu

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket