Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Miért kerüljön a tányérunkra mák?
TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!
Mert a mákmag önmagában egy abszolút mértékben egészséges és ártalmatlan élelmiszer. A mák méltán szerepelhet az egészséges étrendben. A táplálkozástudomány szerint az egyik legegészségesebb növény. Tápanyagtartalma önmagáért beszél.
100 g mákra vetítve:
Energiatartalma: 537 kcal
Fehérje: 20,5 g
Szénhidrát: 23,9 g
Zsír: 38,2 g zsír
Vitaminok: B1-, B2-, B3-, B6-vitamin
Ásványi anyagok: főként kalciumot, cinket, mangánt, rezet, vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot tartalmaz. (A nagy vasatomoktól nyeri a fekete színét.)
A mák mindig is gyógynövény volt. Fertőtlenítő, érzéstelenítő és fájdalomcsillapító hatása közismert volt már évezredekkel ezelőtt is. A mákolaj pedig kifejezetten jó a csontritkulásra.
A mákolaj hozzájárulhat a csontok egészségéhez, a csontozat első számú természetes építőjének tekinthető. Lassíthatja az öregedési folyamatokat, elősegítheti a magas vérnyomás csökkenését. Hozzájárulhat a kiegyensúlyozottabb alváshoz.
Gyógyhatásai között még ki szokták emelni, hogy csillapítja a köhögést és oldja a görcsöket.
Egy szóval építsd be az egészséges étrendedbe a mákot!
TOVÁBBI ADATOKAT SZERETNÉL AZ EGÉSZSÉGED ÉRDEKÉBEN?
TÖLTSD KI AZ INGYENES ÉLETMINŐSÉG TESZTED ITT!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!