Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
8. TUDTAD-E? XI. SOROZAT
TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!
A fermentáció egy olyan eljárás, amikor baktériumok vagy élesztőgombák átalakítják az eredeti élelmiszert és megnövelik annak értendi értékét.
Milyen fermentált élelmiszercsoportokat tanácsos beépíteni az étrendbe?
- Tejtermékeket: fermentált tejtermék például a joghurt vagy a kefir.
- Zöldségből savanyított termékek, mint például a savanyú káposzta vagy a kovászos uborka.
- Szójából fermentálással készült termék a tofu, ami hasznos lehet, ha valaki vegán étrenden él. Erre a célra csak nem génmódosított szójából készült termék ajánlható.
Megjegyzés: Ha kenyérsütéskor az élesztő helyett kovászt használunk, akkor a kenyértészta hosszan tartó fermentáláson megy keresztül. Így nagyobb tápértékű, könnyebben emészthető kenyérhez juthatunk.
Legyél felelős a saját testedért!
HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!
ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A TESTSZERVIZ TUDÁSTÁRRÓL!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!