8. TUDTAD-E? XI. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A fermentáció egy olyan eljárás, amikor baktériumok vagy élesztőgombák átalakítják az eredeti élelmiszert és megnövelik annak értendi értékét.

Milyen fermentált élelmiszercsoportokat tanácsos beépíteni az étrendbe?

  • Tejtermékeket: fermentált tejtermék például a joghurt vagy a kefir.
  • Zöldségből savanyított termékek, mint például a savanyú káposzta vagy a kovászos uborka.
  • Szójából fermentálással készült termék a tofu, ami hasznos lehet, ha valaki vegán étrenden él. Erre a célra csak nem génmódosított szójából készült termék ajánlható.

Megjegyzés: Ha kenyérsütéskor az élesztő helyett kovászt használunk, akkor a kenyértészta hosszan tartó fermentáláson megy keresztül. Így nagyobb tápértékű, könnyebben emészthető kenyérhez juthatunk.

Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A TESTSZERVIZ TUDÁSTÁRRÓL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás