Sütőtök ABC

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


A sütőtök nevével ellentétben nemcsak sütni jó. És most itt a szezonja is. Tucatnyi fajtája kapható, bármelyik kiváló egészséges alapanyag. A konyhai értéke mellett számos egyéb élettani hatása is ismert.

A sütőtök eredetileg amerikából származó növény, mely nálunk nagyon hamar elterjedt és igen kedveltté vált. Annak ellenére, hogy zöldség kategóriába sorolják, valóban inkább gyümölcs.

Nevével ellentétben nem csak sütni való, hanem levesek, desszertek alapanyagának is kiváló választás.

A húsa mellett a magja is igen értékes, ebből készül a tökmagolaj, mely az egyik legegészségesebb olaj-fajta.

A sütőtök tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, növényi rostokban rendkívül gazdag. Kalória tartalma igen alacsony a húsban lévő magas víztartalom miatt.

Magas a béta-karotin tartalma, ami az A-vitamin elővitaminja. Így a szem számára olyan fontos vitamin beviteléhez remek megoldás.

A sütőtök egy igazi fogyókúrás étel. Mivel nagyon tápláló, és a kalóriatartalma alacsony, így lényegesen nagyobb mennyiségben fogyasztható az elhízás veszélye nélkül.

Felhasználási módja a turmixtól kezdve a sima sütésen át a köretként való alkalmzásától a desszertekig terjed.

A benne lévő növényi rostok segítik az emésztést és a jó bélbaktériumok számára valódi tápanyag.

Az ősz folyamán számos fajtájával találkozhatunk.

A legismertebb hazai változatai a nagydobosi, a kiszombori és az óvári sütőtök.

Ezek közül is kiemelkedik a Nagydobos-i fajta, melyből akár 100 kilósnál is nagyobb teremhet!

Jellemző ásványi és vitamintartalma - kalcium, cink, mangán, réz, vas, foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A, B1, B2, B6 vitaminok és folsav

Rendszeres fogyasztása szebbé teszi bőrünket, a rosttartalma miatt a népi gyógyászatban béltisztítóként használták. Így jótékony hatással van az emésztési problémákratámogatja a máj és az immunrendszer működését. Erre az őszi-téli hónapokban különösen nagy szükségünk van.

A sütőtök húsán kívül a magja is hasznos, azt se dobjuk ki.

Különféle leveseket, köreteket és desszerteket is készíthetünk ebből a vitaminokban gazdag zöldségből, amely a főzőtök, laskatök, cukkini, patisszon, görögdinnye és az uborka rokona.

És akkor jöjjön pár gondolatébresztő recept

Turmix - Almás sütőtök turmix

Leves - Sütőtök krémleves

Desszert - Sütőtökös pohárkrém

 

Tudd meg, mi az amit megeszel! Kulcs a tápanyagokhoz! Most párban egy másik létfontosságú könyvvel!

 

Kulcs a zsírégetéshez könyv korlátozott elővásárlási akció!

20% kedvezmény az elővásárlóknak!!!

Az életmódváltás újabb mérföldkövéhez érkeztünk. A Testszerviz „Kulcs…” sorozat újabb darabja jelenik meg 2021. november első hetében.

Ez a könyv napjaink egyik legnépszerűbb témájával, a zsírégetéssel és annak megoldásával foglalkozik. A legújabb kutatások, eredmények ismeretében biztonsággal mondhatjuk, hogy az egészséges és hosszú élet egyik alapja az ideális test. Ez a könyv remekül illeszkedik az eddigi Kulcs könyvekhez. Nem kiegészíti azokat, hanem újabb ismeretekkel, eszközökkel segít abban, hogy testünk védekező mechanizmusát jó formába hozzuk, tartsuk.

A könyv középpontjában a zsírégetés áll.

Körülötte, mint a tortaszeletek a vele összefüggésben lévő élettani területek. Alvás, táplálkozás, tápanyagok, stressz, regenerálódás, hormonok, mozgás, emésztőrendszer és a máj. Ezek a területek külön külön is meghatározzák a zsírégetés megvalósulását. És egymással is összefüggésben vannak.

Ha a körszelet darabjait rendbe hozod, a zsírégetés szédületesen beindul. Apránként, területről területre haladva elérhtesz egy remek fizikai állapotot, az ideális testet.

A területekről szóló fejezetek megértést, megoldásokat és tippeket adnak a terület rendbetételére.

Ez egy gyakorlatias kézikönyv! Végig vezet a helyes életmód felé, és megoldhatod vele napjaink egyik legégetőbb problémáját!

Hogyan veszítsük el a felesleges zsírt, hogyan legyen ideális a testünk!

Mindez egyszerűen, bárki számára érthetően, hasznos gyakorlati eszközökkel. Újabb lépésként a helyes életmód felé.

Előrendelés ITT!

Az elővásárlási akció részletei és feltételei:

Azoknak, akik a könyvet megrendelik a megjelenés előtti időszakban (2021 szeptember 15 - október 30. között) és ki is fizetik,

a könyv árából 20% elővásárlási kedvezményt adunk.

Így a könyv számukra 5250 Ft helyett most csak 4200 Ft. Az akcióban való részvétel feltétele a könyv akciós árának beérkezése az akciós időszakon belül.

Az akció mindössze 300 db könyvre vonatkozik. A 300 db megvásárlását követően az akciónak vége. Ezt követően már csak teljes áron lehet hozzájutni.

Az akció más akcióval, kedvezménnyel nem összevonható. Az akciós könyv nem szerepel a Testszerviz egyéb könyvvásárlási akciójában (pl karácsonyi könyvcsomag, kulcs könyvcsomag stb).

A könyv nyomdai kivitelben jelenik meg, e-könyv formájában jelenleg nem tervezzük a kiadását!

A könyv ára nem foglalja magába a szállítási költséget.

A könyvet a megrendelők november első hetében kapják kézhez a megjelenést követően. A megjelenésről e-mailben kapnak tájékoztatást, valamint a www.testszerviz.hu oldalon, iletve a Testszerviz Facebook oldalán.

Megrendelés ezen az oldalon!

Ha bármilyen kérdésük van, kérem küldjenek egy emailt a testszerviz@testszerviz.hu címre.

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket