Bounty süti

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


Feltöltötte: Burget Péter, 2016-02-28 18:46:31

Hozzávalók:

A piskótához:

Kókuszos réteghez:

Csokimázhoz:

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele édesítővel kemény habbá verjük, a sárgákat a másik fele édesítővel fehéredésig keverjük. A mandulalisztben eldolgozzuk a szódabikarbónát és a kakaóport. A habbá vert fehérjéhez lassan, óvatosan hozzákeverjük a kikevert sárgáját, majd kisebb adagonként beledolgozzuk a lisztes keveréket is. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a masszát és előmelegített sütőben 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Amíg a piskóta sül, egy lábasban melegíteni kezdjük a kókusztejszínt, közben hozzá adjuk az ízlés szerinti mennyiségű édesítőt és hozzákeverjük a kókuszreszeléket, hogy krémszerű (már nem folyós) masszát kapjunk. Félretesszük, amíg a piskóta elkészül.
A kész piskótát kifordítjuk a tepsiből, lehetőleg egy magasabb falú ugyanakkora méretű tepsibe vagy akár egy deszkára. Lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt és egyenletes réteggé igazítva ráhalmozzuk a kókuszos masszát.

Végül a csoki mázhoz felmelegítjük a kb. 120 g teavajat, hozzáadjuk a 2-4 evőkanálnyi édesítőt, 2-3 evőkanálnyi kakaóport és összefőzzük. A forró mázat a kókuszréteg tetejére öntjük, és szép simára kenjük.
Hagyjuk kicsit dermedni, utána felszeleteljük.

JÓ ÉTVÁGYAT!

További sütemények várnak Rád itt!

Bounty kocka

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás