Csokiroppancs cukor és fehérliszt nélkül


TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Csokiroppancs hozzávalók:

  • 1 bögre mogyoróliszt
  • 1/2 bögre egész mogyoró
  • 4 evőkanál keserű kakaópor
  • 1/2 evőkanál útifűmaghéj
  • 5 dkg keserű csokoládé (min 70%), lereszelve
  • 2 evőkanál nyírfacukor (xylit)
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál vanília kivonat vagy (vanilia rúd)
  • 1/2 cs. sütőpor
  • egy csipetnyi só

Így készítheted el:

1. Melegítsd elő a sütőt 160 fokra, és ha nem szilikon a sütőformád, akkor a tepsit béleld ki sütőpapírral.

2. Egy tálban keverd össze a vajat, a tojást, az xylittel, és a vanília kivonatot.

3. Közben egy másik tálban keverd össze a lisztet, a kakaóport, a sütőport, az útifűmaghéjat, a sót és a csokireszeléket.

4. Ezután öntsd a száraz hozzávalókat a masszához, és keverd addig, amíg jó ragacsos és sűrű nem lesz az állaga.

5. A tésztát nyomkodd a sütőformába. Igazítsd kézzel, hogy egyenletesen jusson mindenhová. Mehet a sütőbe, 160 fokon süsd kb 20 percig.

6. Ha kész, vedd ki, a sütőt pedig csavard lejjebb, kb 140 fokra.

7. Hagyd 10-15 percig hűlni, majd egy vágódeszkán vágd fel vékony, 1-2 cm széles szeletekre. Ha bevizezed a kést, nem morzsolódik szét a keksz.

8. Tedd vissza tepsibe a roppancsokat, mehet vissza a sütőbe. 5 perc után fordítsd át a roppancsokat, majd és további 5-5 percig hagyd a sütőben. Így biztosan jó ropogósak lesznek.

Isteni finom! Forrás:ripost.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!

Csodálatos csokis süti receptek ITT!

Csokiroppancs cukor és fehérliszt nélkül

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket