Csokoládés tekercs

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


Feltöltötte: Burget Péter, 2016-02-28 19:04:56

 

Csokoládés tekercs hozzávalók:

  • 6 tojás
  • 6 dkg nyírfacukor
  • 10 dkg darált dió
  • 15 dkg étcsokoládé (steviás, xilites, vagy eritrites, de semmiképpen nem cukros)
  • 1.5 dl habtejszín

Elkészítés:

A tészta: 6 tojás sárgáját 6 dkg nyírfacukorral keverj ki simára, majd tedd bele a 10 dkg darált diót. A 6 fehérjét verd fel és könnyedén add hozzá az előzőhöz.

A tepsit béleld ki sütőpapírral és egyenletesen kend szét benne a tésztát. 180 C fokos hőmérsékleten 15 percig sütjük, majd egy másik sütőpapírra ráborítjuk. A fent lévő sütőpapírt egy enyhén nedves szivaccsal azonnal áttöröljük és a papírt lehúzzuk róla. Ezután a sütőpapírral együtt óvatosan feltekerjük és hagyjuk kihűlni.

A krém: A 15 dkg étcsokoládét összetörjük. Az 1.5 dl habtejszínt forróra melegítjük és ráöntjük a csokoládéra és 2-3 perc alatt simára keverjük.

A kihűlt tészta tekercset kigöngyöljük és a masszát egyenletes rákenjük, ezután ismét feltekerjük, hűtőbe tesszük, hogy a krém megszilárduljon. Ezután könnyen szeletelhető.

JÓ ÉTVÁGYAT!

Csodálatos csokis süti receptek ITT!

csokoládés tekercs


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás