Diós-fűszeres sütemény

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTELRECEPTRE!


 

Hozzávalók:

  • 90 g vaj
  • Édesítő stevia vagy eritrit (tetszőleges)
  • 4 tojás sárgája
  • 1k.k. Őrölt fahéj 
  • 1k.k. szegfűszeg 
  • 1k.k. Szegfűbors
  • 1 egész narancs reszelt héja
  • 4 cl rum vagy konyak (esetleg aroma) 
  • 100 g zabliszt 
  • 50 g mandula liszt 
  • 50 g kakaópor (cukrozatlan) 
  • 150 g darált dió 
  • 4 tojás fehérje 
  • 200 gramm cukormentes magas kakaótartalmú csokoládé vagy kakaópor
  • 27cm hosszú őzgerincforma 

Elkészítés:
1. A vajat az édesítővel és a tojássárgájával habosra keverjük. 
2. A sütőt 190 fokra előmelegítjük. 
3. A fűszereket, a rumot és narancshéjat a habos masszához adjuk és elkeverjük. 
4. A liszteket összekeverjük a kakaóporral és a darált dióval. 
5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan apránként össze forgatjuk a tojásos-vajas
masszával és a lisztes keverékkel felváltva. 
6. Az őzgerincformát vajjal kikenjük és megszórjuk zabliszttel. Ezután beleöntjük a masszát. 
7. Kb 45 percig sütjük.
Ha kihűlt csoki máz mehet rá!

JÓ ÉTVÁGYAT!

Remek sütemények várnak rád itt!

Testszervizelj és érezd jól magad!

Első lépés az életmódváltáshoz!

Diós-fűszeres sütemény


 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás