Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Fűszeres tökös torta Kata konyhájából
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Kóstold meg ezt az ínycsiklandó ünnepi süteményt! Garantáltan elnyeri tetszésed!
Hozzávalók a piskótához:
- 15 dkg sütőtök (sütve)
- 1 dl kókusztejszín
- 6 db M-es tojás
- 3 dkg Paleo 1:4 eritriol-stevia édesítő
- ½ mokkáskanál vanília őrlemény
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 mokkáskanál őrölt kardamon
- 1 teáskanál bio citromnak a leve
- 1 mokkáskanál kezeletlen narancs reszelt héja
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 6 evőkanál víz
- csipet só
- 125 gramm Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Hozzávalók a krémhez:
- 2 db M-es tojás sárgája
- ½ Mokkáskanál vanília őrlemény
- 2 evőkanál Paleo 1:4 eritriol-stevia édesítő
- ½ dl. kókusztejszín
- 20 dkg sütőtök (sütve)
- 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
- 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- ½ Mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál reszelt narancs héja
Elkészítése
- Egy kisebb sütőtököt daraboljuk fel és 20 perc alatt süssük meg.
- A megsült sütőtök húsát kikaparjuk és kimérünk belőle 20 dkg-ot.
- 1 dl kókusztejszínnel pürésítjük, félretesszük.
- A tojásokat ketté választjuk.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pürésített sütőtököt a fél citromlevet és tovább keverjük, hogy szép sima állagot kapjunk.
- Egy másik tálba szórjuk az Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeveréket és hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót (fűszereket).
- Következő lépésben a lisztet fokozatosan hozzákeverjük a kikevert tojássárgájához és adunk közbe hozzá olvasztottkókuszzsírt és kb.6 evőkanál vizet.
- A tojások fehérjét pár csepp citrommal kemény habbá verjük, és a piskótatésztába forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
- Két egyforma kb.21 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral (én szilikonosan használtam, ha nincs, akkor
- kókuszzsírral kenjük át).
- A tésztamennyiséget elfelezzük, majd szép óvatosan beleöntjük a keveréket a formákba, egy kicsit ütögessük az asztalhoz, hogy szépen elterüljön.
- 180 C fokos sütőben Kb.30 perc alatt készre sütjük.
- Ha megsült hagyjuk a formában kihűlni.
Krém elkészítése:
- 2 tojásnak a sárgáját kikeverjük a 2 evőkanál édesítővel, hozzáadjuk a vanília őrleményt és a fél dl kókusztejszínt.
- Lassú tűzön vagy gőz felett sűrű krémet készítünk, állandóan keverjük, nehogy összekapjon.
- Ha kész keverjük még egy kicsit, hogy hűljön, majd még langyosan hozzákeverjük a kókuszzsírt és simára összedolgozzuk.
- A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát a sütőtökkel és a tojásos krémmel simára.
- Turmixoljuk,(botmixerrel) hozzáadjuk a fűszereket, és még egyet keverünk rajta.
- 10-15 percet, tegyük hűtőbe a krémet.
- Addig mosogassunk el.
- Aztán a két tortalap közé tegyük a krém 2/3-át a maradékkal pedig húzzuk át a tetejét és az oldalát.
- Díszíthetjük pirított narancskarikákkal, fahéj darabokkal, dióval, stb.
Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns
Jó étvágyat a tortához!
Ízlik? További ínycsiklandó sütemények ITT találhatók!
Egészséges élelmiszerekhez kattints ide!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!