Hallottál már az aloe veráról? Tényleg csodaszer? Tudd meg, mit derítettünk mi ki!
Fűszeres tökös torta Kata konyhájából
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Kóstold meg ezt az ínycsiklandó ünnepi süteményt! Garantáltan elnyeri tetszésed!
Hozzávalók a piskótához:
- 15 dkg sütőtök (sütve)
- 1 dl kókusztejszín
- 6 db M-es tojás
- 3 dkg Paleo 1:4 eritriol-stevia édesítő
- ½ mokkáskanál vanília őrlemény
- 1 teáskanál fahéj
- 1 teáskanál szerecsendió
- 1 mokkáskanál őrölt kardamon
- 1 teáskanál bio citromnak a leve
- 1 mokkáskanál kezeletlen narancs reszelt héja
- 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- 6 evőkanál víz
- csipet só
- 125 gramm Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék
Hozzávalók a krémhez:
- 2 db M-es tojás sárgája
- ½ Mokkáskanál vanília őrlemény
- 2 evőkanál Paleo 1:4 eritriol-stevia édesítő
- ½ dl. kókusztejszín
- 20 dkg sütőtök (sütve)
- 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
- 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
- ½ Mokkáskanál fahéj
- 1 mokkáskanál reszelt narancs héja
Elkészítése
- Egy kisebb sütőtököt daraboljuk fel és 20 perc alatt süssük meg.
- A megsült sütőtök húsát kikaparjuk és kimérünk belőle 20 dkg-ot.
- 1 dl kókusztejszínnel pürésítjük, félretesszük.
- A tojásokat ketté választjuk.
- A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pürésített sütőtököt a fél citromlevet és tovább keverjük, hogy szép sima állagot kapjunk.
- Egy másik tálba szórjuk az Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeveréket és hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót (fűszereket).
- Következő lépésben a lisztet fokozatosan hozzákeverjük a kikevert tojássárgájához és adunk közbe hozzá olvasztottkókuszzsírt és kb.6 evőkanál vizet.
- A tojások fehérjét pár csepp citrommal kemény habbá verjük, és a piskótatésztába forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
- Két egyforma kb.21 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral (én szilikonosan használtam, ha nincs, akkor
- kókuszzsírral kenjük át).
- A tésztamennyiséget elfelezzük, majd szép óvatosan beleöntjük a keveréket a formákba, egy kicsit ütögessük az asztalhoz, hogy szépen elterüljön.
- 180 C fokos sütőben Kb.30 perc alatt készre sütjük.
- Ha megsült hagyjuk a formában kihűlni.
Krém elkészítése:
- 2 tojásnak a sárgáját kikeverjük a 2 evőkanál édesítővel, hozzáadjuk a vanília őrleményt és a fél dl kókusztejszínt.
- Lassú tűzön vagy gőz felett sűrű krémet készítünk, állandóan keverjük, nehogy összekapjon.
- Ha kész keverjük még egy kicsit, hogy hűljön, majd még langyosan hozzákeverjük a kókuszzsírt és simára összedolgozzuk.
- A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát a sütőtökkel és a tojásos krémmel simára.
- Turmixoljuk,(botmixerrel) hozzáadjuk a fűszereket, és még egyet keverünk rajta.
- 10-15 percet, tegyük hűtőbe a krémet.
- Addig mosogassunk el.
- Aztán a két tortalap közé tegyük a krém 2/3-át a maradékkal pedig húzzuk át a tetejét és az oldalát.
- Díszíthetjük pirított narancskarikákkal, fahéj darabokkal, dióval, stb.
Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns
Jó étvágyat a tortához!
Ízlik? További ínycsiklandó sütemények ITT találhatók!

Egészséges élelmiszerekhez kattints ide!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!