Fűszeres tökös torta Kata konyhájából

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!       


 

Kóstold meg ezt az ínycsiklandó ünnepi süteményt! Garantáltan elnyeri tetszésed!

Hozzávalók a piskótához:

  • 15 dkg sütőtök (sütve)
  • 1 dl kókusztejszín
  • 6 db M-es tojás
  • 3 dkg Paleo 1:4 eritriol-stevia édesítő
  • ½ mokkáskanál vanília őrlemény
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1 teáskanál szerecsendió
  • 1 mokkáskanál őrölt kardamon
  • 1 teáskanál bio citromnak a leve
  • 1 mokkáskanál kezeletlen narancs reszelt héja
  • 4 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • 6 evőkanál víz
  • csipet só
  • 125 gramm Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeverék

Hozzávalók a krémhez:

  • 2 db M-es tojás sárgája
  • ½ Mokkáskanál vanília őrlemény
  • 2 evőkanál Paleo 1:4 eritriol-stevia édesítő
  • ½ dl. kókusztejszín
  • 20 dkg sütőtök (sütve)
  • 25 dkg cukrozatlan gesztenyemassza
  • 2 evőkanál olvasztott kókuszzsír
  • ½ Mokkáskanál fahéj
  • 1 mokkáskanál reszelt narancs héja

Elkészítése

  • Egy kisebb sütőtököt daraboljuk fel és 20 perc alatt süssük meg.
  • A megsült sütőtök húsát kikaparjuk és kimérünk belőle 20 dkg-ot.
  • 1 dl kókusztejszínnel pürésítjük, félretesszük.
  • A tojásokat ketté választjuk.
  • A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a pürésített sütőtököt a fél citromlevet és tovább keverjük, hogy szép sima állagot kapjunk.
  • Egy másik tálba szórjuk az Éléskamra omlós piskóta szénhidrát csökkentett lisztkeveréket és hozzáadjuk a többi száraz hozzávalót (fűszereket).
  • Következő lépésben a lisztet fokozatosan hozzákeverjük a kikevert tojássárgájához és adunk közbe hozzá olvasztottkókuszzsírt és kb.6 evőkanál vizet.
  • A tojások fehérjét pár csepp citrommal kemény habbá verjük, és a piskótatésztába forgatjuk óvatosan, hogy ne törjön össze a hab.
  • Két egyforma kb.21 cm-es átmérőjű tortaformát kibélelünk sütőpapírral (én szilikonosan használtam, ha nincs, akkor
  • kókuszzsírral kenjük át).
  • A tésztamennyiséget elfelezzük, majd szép óvatosan beleöntjük a keveréket a formákba, egy kicsit ütögessük az asztalhoz, hogy szépen elterüljön.
  • 180 C fokos sütőben Kb.30 perc alatt készre sütjük.
  • Ha megsült hagyjuk a formában kihűlni.

Krém elkészítése:

  • 2 tojásnak a sárgáját kikeverjük a 2 evőkanál édesítővel, hozzáadjuk a vanília őrleményt és a fél dl kókusztejszínt.
  • Lassú tűzön vagy gőz felett sűrű krémet készítünk, állandóan keverjük, nehogy összekapjon.
  • Ha kész keverjük még egy kicsit, hogy hűljön, majd még langyosan hozzákeverjük a kókuszzsírt és simára összedolgozzuk.
  • A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát a sütőtökkel és a tojásos krémmel simára.
  • Turmixoljuk,(botmixerrel) hozzáadjuk a fűszereket, és még egyet keverünk rajta.
  • 10-15 percet, tegyük hűtőbe a krémet.
  • Addig mosogassunk el.
  • Aztán a két tortalap közé tegyük a krém 2/3-át a maradékkal pedig húzzuk át a tetejét és az oldalát.
  • Díszíthetjük pirított narancskarikákkal, fahéj darabokkal, dióval, stb.

Jó étvágyat a tortához!

Ízlik? További ínycsiklandó sütemények ITT találhatók!

Fűszeres tökös torta Kata konyhájából

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás