Levendulás málnakrém

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Isteni finom édesség, amit büntetlenül ehetsz!

Hozzávalók:

  • 25 dkg mascarpone
  • 0,5 liter joghurt
  • 2 dl kókusztejszín
  • kevés édesítő (eritrit-stevia)
  • 1 bio citrom reszelt héja
  • 25-30 dkg friss málna
  • 2 -3 szál levendula virág
  • apróra tört dió

Elkészítése:

A hozzávalókat tegyük egy tálba a dión kívül és hagyjunk díszitésnek pár szem málnát és levendula virágot.
Botmixerrel keverjük simára az összetevőket.
Tegyük hűtőbe legalább fél órát.
A diót pirítsuk meg és amikor tálaljuk akkor tegyünk a tetejére friss málnát, reszelt citromhéját, a piritott diót és pár kis levendula virágot morzsoljuk rá.

A vendégeim oda voltak érte! :-)

A levendula gyógyhatása:

Antibakteriális, görcsoldó, gyulladáscsökkentő nyugtató, keringésjavító, immunrendszer erősítő, fájdalomcsillapító és gombaölő hatású. Értékét a benne levő linalil-acetát tartalma fejezi ki (min. 35%).

Epeműködést fokozó hatása miatt a levendula a puffadás és az emésztési zavarok ellen is hatékony gyógyteaként elkészítve, illetve a szárított levendulával megszórt görög joghurtot is bátran fogyasszuk, hiszen jótékonyan hat a belekre!

Recept és fotó: Babos Kata, Testszerviz Konzultáns

Diétás sütik ITT találhatók!

levendulás málnakrém

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás