Hallottál már az aloe veráról? Tényleg csodaszer? Tudd meg, mit derítettünk mi ki!
Nicecream, az egészséges vegán fagyi
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Vannak, akik meggyőződésből, mások táplálékérzékenység vagy épp egészségesebb és alakbarátabb táplálkozás okán választják szívesen a vegán, mindenmentes fagyikat, amivel már egyre több helyen találkozhatunk, de otthon is nagyon egyszerűen elkészíthetünk hozzá egy alapot, amit aztán kedvünk szerint ízesíthetünk, variálhatunk.
A fagylalt a nyár legnépszerűbb desszertje, hűsít, krémes, édes, nem kétséges, hogy ez a legtökéletesebb nyalakodni való, ugyanakkor jó sok kalóriát bevihetünk vele észrevétlen. Kivéve, ha egészségesebb alternatívát választunk, amilyen a frappánsan nicecream-nek keresztelt vegán, mindenmentes fagylalt.
Ennek a jeges desszertnek az alapja fagyasztott banán és növényi tej, minél érettebb a banán, annál jobb, hiszen akkor igazán édes, és jó esetben semmilyen édesítőre nincs szükség pluszban, de ha mégis édesebben szeretjük, akkor egy kis agavé- vagy juharszirup mehet bele, így is sokkal egészségesebb és diétásabb mint a klasszikus, tökéletes uzsonnára, nassolni, de még reggelire is, hiszen tulajdonképpen nem más, mint egy jeges banánturmix...
Vegán fagyialap
A tökletes nyári desszertükhöz semmi másra nincs szükség,mint jó érett, felkarikázott és lefagyasztott banánra, némi növényi tejre - tehéntej is megfelel, ha nem szempont, hogy vegán legyen -, valamint egy ügyes és hatékony turmixra vagy késes robotgépre. 3 banánhoz érdemes nagyjából 1/2 deci folyadékot számolni, ekkor lesz jó sűrű, kellemesen krémes az állag, és ha gyorsan dolgozunk, akkor nem olvad ki, vagyis visszatehetjük a fagyasztóba, akár beízesítve is, és bármikor megdézsmálhatjuk, amikor csak megkívánjuk.
Variációk
A banános fagyialap önmagában sem rossz, de persze még finomabb, ha egy kicsit megbolondítjuk, például
- hozzáadhatunk az alaphoz jó maréknyi fagyasztott erdei gyümölcsöt, epret vagy málnát, meggyet vagy cseresznyét és 1 teáskanál vanília-kivonatot, és addig mixeljük, amíg nagyjából összetörik és pirosas lesz a fagyink, de azért még maradnak benne darabok
- frissítőbbé tehetjük egy kis citrommal és mentával, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, a finomra vágott friss mentát egyszerűen csak a banános alaphoz adjuk, és ilyenkor azért nem árt egy kevés édesítő a savanyúság ellenpontozására
- csokibolondoknak is remek alternatíva ez a banános fagyialap, hiszen 1 púpozott evőkanál kakaóporral, 1 teáskanál vanília-kivonattal és 2-3 evőkanálnyi agavé- vagy juharsziruppal tökéletes csokifagyit kapunk, ami tovább gazdagítható csokidarabokkal vagy apróra vágott mogyoróval, szintén a turmixban összedolgozva
- egy kis karamellel is megbolondíthatjuk a banános fagyialapunkat, ehhez használhatunk sima karamellt, de még jobb, ha az egészséges datolya-karamellt választjuk - ehhez receptet itt találtok -, ezt csak simán a kész fagyialaphoz kell mixelni
- az utóbbi évek slágerfagyiját, a pisztáciát is elkészíthetjük ezzel az egészséges alappal, ehhez 1 kávéskanálnyi mandula-kivonatot és maréknyi sózatlan, apróra vágott pisztáciát kell csak a fagyialaphoz adni, illetve ha szeretnénk, hogy szép zöld is legyen, akkor érdemes még hozzáadni 1 teáskanálnyi matcha teaport is
Forrás: cookta.hu
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!