Pestós-Sajtos Rakott Karfiol

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTELRECEPTRE!


 

Ez a tökéletes rakott kariol recept!

Leolvasztja rólad a plussz kilókat, miközben kielégíti ízlelőbimbóid!

A karfiol jó kis alapanyag, nem túl karakteres ízét így sok minden más finomság egészítheti ki. Most kétféle sajt: cheddar és parmezán került hozzá, no, meg jó sok bazsalikom és sós, füstölt sonka. Szuper vacsora lett belőle, egészen kevés szénhidráttal: egy adag szénhidráttartalma: 15 gr.


HOZZÁVALÓK (2 adaghoz):

  • 30 dkg karfiol,
  • 7,5 dkg cheddar sajt,
  • 3 dl tejföl, 2 tojás,
  • só,
  • csokor bazsalikom,
  • 1 gerezd fokhagyma,
  • vaj a tál kikenéséhez,
  • 2,5 dkg parmezán,
  • 2 ek. olívaolaj,
  • 5 dkg füstölt/szárított sonka vékonyra szelve

ELKÉSZÍTÉSE:

Kapcsoljuk be a sütőt 220 fokon. A karfiolt szedjük kisebb rózsákra, sós vízben főzzük elő, de ne főzzük túl puhára!
Szűrjük le, szedjük tűzálló tálba, egy rétegben, ha lehet. Helyezzük el a karfiolrózsák között a csíkokra vágott sonkát.
A tejfölt keverjük el a reszelt chedarral, a tojásokkal. Sózzuk, borsozzuk.
A bazsalikomot tegyük botmixer táljába, adjuk hozzá a fokhagymát, az olívaolajat és a lereszelt parmezánt. Pürésítsük, majd keverjük a pestót a tejfölös-tojásos keverékhez.
Öntsük az előfőzött karfiolokra, és 220 fokos sütőben süssük pirosra.

Forrás: http://www.160g.hu/2016/09/pestos-sajtos-rakott-karfiol/
 

JÓ ÉTVÁGYAT A PESTÓS-SAJTOS RAKOTT KARFIOLHOZ!

Testszervizelj és érezd jól magad!

Első lépés az életmódváltáshoz!

További karfiolos ételek ITT találhatók!

Pestós-Sajtos Rakott Karfiol

Lélegzetelállító receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás