Kulcs az életmódváltáshoz - Testszerviz esszencia új könyv megérkezett!
Semifreddo, az isteni olasz jégkrém
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Az olasz konyha kedvencei általában isteniek és egyszerűek egyszerre, így van ez a desszerteknél is, gondoljunk csak a panna cottára vagy a tiramisura, és ezt a sort erősíti jeges desszertjük, a semifreddo is, ami egyfajta átmenet a fagylalt és a könnyű mousse között.
A semifreddo egy könnyű, selymesen lágy fagyasztott édesség, valójában egy jeges hab, amihez szigorúan véve csupán 3 alapanyag - tojás, édesítőszer és tejszín - kell csak, persze kiegészítve ízesítőkkel lesz teljes. Egyszerűen elkészíthető, ráadásul jó tulajdonsága, hogy jó előre elkészíthető, és bármikor előkapható a fagyasztóból, ha szükség van egy kis kényeztető nyalánkságra.
A semifreddo leggyakrabban vaníliás változatban készül, ebbe forgatnak gyümölcsöket vagy rétegezik gyümölcsvelővel, de a pisztáciával vagy a kandírozott gyümölcsökkel gazdagított változat is népszerű, sőt akár készíthetjük olvasztott cukormentes csokival megcsorgatva. Most áfonyával készült, de eperrel, málnával is mennyei, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.
Fontos!
A tojásokat az édesítővel vízgőz fölött kell felverni, így a tojás a hőkezelés miatt sterilizálódik is, de nem túl nagy tűzön és folyamatosan verve, hogy össze ne ugorjon rántottának!
Hozzávalók:
- 1 nagy tojás + 3 tojássárga
- 2 teáskanál vanília-kivonat
- 15-20 dkg eritrit vagy nyírfacukor
- 4 dl tejszín vagy kókusztejszín
- 15 dkg áfonya
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
A tojást és a sárgákat egy keverőtálba tesszük az édesítőszerrel és egy teáskanál vanília-kivonattal együtt, és vízgőz fölé téve elektromos habverővel folyamatosan keverve kb. 8 percig verjük, amíg szép habos és egészen világos krémet kapunk, majd félretesszük kicsit hűlni.
Közben a jól behűtött tejszínt elektromos habverővel habbá verjük, az áfonyát pedig egy teáskanál vanília-kivonattal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével pépesítjük, majd egy szűrőn áttörjük - ha zavar a darabossága, de ez el is maradhat -, ha nagyon sűrű, akkor 2-3 evőkanál vízzel lazíthatjuk.
A tejszínhabot a tojásos krémhez adjuk, és egy spatulával óvatosan, de alaposan összekeverjük. Egy kerámiatálba öntjük a felét - de használhatunk frissen tartó fóliával kibélelt őzgerinc- vagy pástétomformát is, ha majd ki akarnánk borítani tálaláskor - tetszőlegesen rácsorgatjuk a gyümölcsvelő felét, majd ráöntjük a maradék habos krémet, majd megint áfonya következik, végül egy kanállal kunkorokat, kacskaringókat rajzolunk bele.
Frissen tartó fóliával lefedjük, és 6 órára a fagyasztóba tesszük.
Tálalás előtt eltávolítjuk a fóliát, megszórjuk gyümölccsel, díszíthetjük mentalevelekkel.
Forrás:cookta.hu
Az egészséges fagylalt finom! Itt találsz még többet!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!