A zsírégetés és a fogyás komplex folyamat, amely számos tényező összehangolt működését igényli.
Semifreddo, az isteni olasz jégkrém
TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!
Az olasz konyha kedvencei általában isteniek és egyszerűek egyszerre, így van ez a desszerteknél is, gondoljunk csak a panna cottára vagy a tiramisura, és ezt a sort erősíti jeges desszertjük, a semifreddo is, ami egyfajta átmenet a fagylalt és a könnyű mousse között.
A semifreddo egy könnyű, selymesen lágy fagyasztott édesség, valójában egy jeges hab, amihez szigorúan véve csupán 3 alapanyag - tojás, édesítőszer és tejszín - kell csak, persze kiegészítve ízesítőkkel lesz teljes. Egyszerűen elkészíthető, ráadásul jó tulajdonsága, hogy jó előre elkészíthető, és bármikor előkapható a fagyasztóból, ha szükség van egy kis kényeztető nyalánkságra.
A semifreddo leggyakrabban vaníliás változatban készül, ebbe forgatnak gyümölcsöket vagy rétegezik gyümölcsvelővel, de a pisztáciával vagy a kandírozott gyümölcsökkel gazdagított változat is népszerű, sőt akár készíthetjük olvasztott cukormentes csokival megcsorgatva. Most áfonyával készült, de eperrel, málnával is mennyei, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.
Fontos!
A tojásokat az édesítővel vízgőz fölött kell felverni, így a tojás a hőkezelés miatt sterilizálódik is, de nem túl nagy tűzön és folyamatosan verve, hogy össze ne ugorjon rántottának!
Hozzávalók:
- 1 nagy tojás + 3 tojássárga
- 2 teáskanál vanília-kivonat
- 15-20 dkg eritrit vagy nyírfacukor
- 4 dl tejszín vagy kókusztejszín
- 15 dkg áfonya
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1/2 citrom leve és reszelt héja
Elkészítés:
A tojást és a sárgákat egy keverőtálba tesszük az édesítőszerrel és egy teáskanál vanília-kivonattal együtt, és vízgőz fölé téve elektromos habverővel folyamatosan keverve kb. 8 percig verjük, amíg szép habos és egészen világos krémet kapunk, majd félretesszük kicsit hűlni.
Közben a jól behűtött tejszínt elektromos habverővel habbá verjük, az áfonyát pedig egy teáskanál vanília-kivonattal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével pépesítjük, majd egy szűrőn áttörjük - ha zavar a darabossága, de ez el is maradhat -, ha nagyon sűrű, akkor 2-3 evőkanál vízzel lazíthatjuk.
A tejszínhabot a tojásos krémhez adjuk, és egy spatulával óvatosan, de alaposan összekeverjük. Egy kerámiatálba öntjük a felét - de használhatunk frissen tartó fóliával kibélelt őzgerinc- vagy pástétomformát is, ha majd ki akarnánk borítani tálaláskor - tetszőlegesen rácsorgatjuk a gyümölcsvelő felét, majd ráöntjük a maradék habos krémet, majd megint áfonya következik, végül egy kanállal kunkorokat, kacskaringókat rajzolunk bele.
Frissen tartó fóliával lefedjük, és 6 órára a fagyasztóba tesszük.
Tálalás előtt eltávolítjuk a fóliát, megszórjuk gyümölccsel, díszíthetjük mentalevelekkel.
Forrás:cookta.hu
Az egészséges fagylalt finom! Itt találsz még többet!
Bámulatos receptekre vágysz?
Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!
Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?
Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?
TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!
SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!
Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!
Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!