Semifreddo, az isteni olasz jégkrém

  

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE!    


 

Az olasz konyha kedvencei általában isteniek és egyszerűek egyszerre, így van ez a desszerteknél is, gondoljunk csak a panna cottára vagy a tiramisura, és ezt a sort erősíti jeges desszertjük, a semifreddo is, ami egyfajta átmenet a fagylalt és a könnyű mousse között.

A semifreddo egy könnyű, selymesen lágy fagyasztott édesség, valójában egy jeges hab, amihez szigorúan véve csupán 3 alapanyag - tojás, édesítőszer és tejszín - kell csak, persze kiegészítve ízesítőkkel lesz teljes. Egyszerűen elkészíthető, ráadásul jó tulajdonsága, hogy jó előre elkészíthető, és bármikor előkapható a fagyasztóból, ha szükség van egy kis kényeztető nyalánkságra.

A semifreddo leggyakrabban vaníliás változatban készül, ebbe forgatnak gyümölcsöket vagy rétegezik gyümölcsvelővel, de a pisztáciával vagy a kandírozott gyümölcsökkel gazdagított változat is népszerű, sőt akár készíthetjük olvasztott cukormentes csokival megcsorgatva. Most áfonyával készült, de eperrel, málnával is mennyei, és egyáltalán nem bonyolult elkészíteni.

Fontos!

A tojásokat az édesítővel vízgőz fölött kell felverni, így a tojás a hőkezelés miatt sterilizálódik is, de nem túl nagy tűzön és folyamatosan verve, hogy össze ne ugorjon rántottának!

Hozzávalók:Semifreddo, az isteni olasz fagylalt

  • 1 nagy tojás + 3 tojássárga
  • 2 teáskanál vanília-kivonat
  • 15-20 dkg eritrit vagy nyírfacukor
  • 4 dl tejszín vagy kókusztejszín
  • 15 dkg áfonya
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja

Elkészítés:

A tojást és a sárgákat egy keverőtálba tesszük az édesítőszerrel és egy teáskanál vanília-kivonattal együtt, és vízgőz fölé téve elektromos habverővel folyamatosan keverve kb. 8 percig verjük, amíg szép habos és egészen világos krémet kapunk, majd félretesszük kicsit hűlni.

Közben a jól behűtött tejszínt elektromos habverővel habbá verjük, az áfonyát pedig egy teáskanál vanília-kivonattal, a citrom reszelt héjával és kifacsart levével pépesítjük, majd egy szűrőn áttörjük - ha zavar a darabossága, de ez el is maradhat -, ha nagyon sűrű, akkor 2-3 evőkanál vízzel lazíthatjuk.

A tejszínhabot a tojásos krémhez adjuk, és egy spatulával óvatosan, de alaposan összekeverjük. Egy kerámiatálba öntjük a felét - de használhatunk frissen tartó fóliával kibélelt őzgerinc- vagy pástétomformát is, ha majd ki akarnánk borítani tálaláskor - tetszőlegesen rácsorgatjuk a gyümölcsvelő felét, majd ráöntjük a maradék habos krémet, majd megint áfonya következik, végül egy kanállal kunkorokat, kacskaringókat rajzolunk bele.

Frissen tartó fóliával lefedjük, és 6 órára a fagyasztóba tesszük.

Tálalás előtt eltávolítjuk a fóliát, megszórjuk gyümölccsel, díszíthetjük mentalevelekkel.

Forrás:cookta.hu

Az egészséges fagylalt finom! Itt találsz még többet!

Semifreddo, az isteni olasz fagylalt

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


Hogyan tudnád TE is a tudatos életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT! 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás