Sós, ropogós sütemény

TOVÁBB AZ ÖSSZES ÉTEL RECEPTRE! 


 

Hozzávalók egy hagyományos nagy sütőtepsihez:

  • 10 dkg szezámmag / 1 bögre szezámmag
  • 10 dkg mandulaliszt / 1 bögre mandulaliszt
  • 1 tojás a nem vegán változathoz
  • 2 lentojás a vegán változathoz (2 evőkanál őrölt lenmag / 6 evőkanál víz)
  • 0.5 dl víz vagy növényi tej a nem vegán változathoz
  • só ízlés szerint
  • nagy szemű só a dekoráláshoz
  • nem vegánoknak 1-2 kis marék reszelt sajt / parmezán

Elkészítés:

1. A hozzávalókból gyúrjunk formázható, puha tésztát. Ha morzsálódós lenne, adjunk még hozzá evőkanalanként vizet / növényi tejet.
2. Két sütőpapír között vékonyra nyújtsuk ki, a felső papírt húzzuk le és rádlival, késsel még nyersen vágjuk fel. (Lásd a képet.)
3. Az alsó papírral együtt emeljük be a tepsibe.
4. Süssük 7-10 percig. A sütési idő függ attól, hogy milyen vastagságúra nyújtottuk a tésztát.
A szélek hamarabb és ropogósabbra sülnek. Megtehetjük, hogy kivesszük a tepsit, a sült széleket leválasztjuk és a középső kekszeket visszatesszük néhány percre sülni.
Mindenesetre ne hagyjuk magára a sülő kekszeket, sülésüket kísérjük figyelemmel.
Forrás:bulkshop.hu

JÓ ÉTVÁGYAT!

Bámulatos nasi válogatás vár rád itt!

Sós, ropogós desszert

Bámulatos receptekre vágysz?

Lapozz bele varázslatos alakformáló szakácskönyvünkbe!

Az Élet írta szakácskönyv


 

Hogyan tudnád TE is az egészséges életmódot könnyedén beilleszteni az életedbe?

Ideális testalkat mellett, koplalás nélkül jókat, és bőségesen enni?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT 

SEMMI ESÉLYE A FELESLEGES KILÓKNAK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás