7. TUDTAD-E? XI. SOROZAT

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Elsősorban fogyasszon rendszeresen nyers zöldségeket, leveles salátákat, a növényekben levő emésztetlen rostok táplálják a bélbaktériumokat.

A másik fontos ételcsoportot a fermentált ételek jelentik, amik élő mikroorganizmusokat tartalmaznak. Ilyen közismert étel a savanyú káposzta és a kovászos uborka. Fontos, hogy a kereskedelmi forgalomba hozott savanyú káposzta ne legyen hőkezelt, azaz pasztörizált. Ekkor ugyanis a kész savanyú káposztából kiölik a benne levő hasznos baktériumokat. Érdemes megtanulni más zöldségek fermentálását is.

A fentieken kívül fogyaszthatunk még táplálék-kiegészítőként speciális pre- vagy probiotikumokat is. A prebiotikumok olyan különleges rostösszetételű készítmények, amik táplálják a hasznos baktériumokat, így hozzájárulnak azok elszaporodásához.

A probiotikumok már különféle hasznos baktériumtörzseket tartalmaznak, amik megtelepedhetnek a beleinkben.

Legyél felelős a saját testedért!

HASZNÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A TESTSZERVIZ TUDÁSTÁRRÓL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket