A hashajtó mítosz

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

Gondoltad volna?

A bevitt kalóriák hasznosulására a hashajtók nincsenek hatással!
A fogyni vágyók közül sokan úgy gondolják a természetes hashajtó hatású teák segíthetnek megszabadulni a súlyfeleslegtől. A mítosz sajnos makacsul tartja magát a diétázók körében: feltételezik, hogy a hashajtók gyorsítják az emésztést, így meggátolják a szervezetünket abban, hogy hasznosítsa a bevitt kalóriákat.
A feltételezéssel kapcsolatban sok a pontatlanság. Tény, hogy a hashajtók gyorsítják az emésztést – azonban legtöbbször csak a vastagbélben fejtik ki hatásukat. Az élelmiszerek tápanyagtartalma azonban már az emésztés korábbi szakaszaiban felszívódik. A bevitt kalóriák hasznosulására tehát a hashajtó gyógyszerek nincsenek hatással.

A hashajtó mítosz

A MÓDSZER RENDKÍVÜL KOCKÁZATOS!

Ha rendszeresen használunk növényi eredetű, vagy kémiai hashajtókat, a bélrendszer természetes működési folyamatai egyre inkább lelassulnak. A hashajtó szerek túladagolása ezenkívül olyan gyakori hasmenést okoz, ami már túl sok kétfontosságú folyadékot von el a szervezetünktől. Hosszú távon ez a szívműködés zavaraihoz, és izomgyengeséghez vezethet, mivel a folyadékkal együtt az ásványi anyagok is távoznak a szervezetből. A vastagbél nyálkahártyáját érő irritáció szintén káros következményekkel járhat.
Az egészséges bélműködést rostban gazdag táplálkozással segíthetjük. A rostok természetes úton serkentik az emésztési folyamatokat, és gátolják a zsírok teljes felszívódását. A rendszeres testmozgás, és a megfelelő folyadékfogyasztás 
szintén segít. Az aszalt szilva, és a lenmag szintén természetes módon serkentik az emésztést.
Helyes rostban gazdag táplálkozással még rendbe lehet hozni, ha nem tetted tönkre a hashajtókkal a bélflórád!
Forrás:divat-trend.com

Tudjátok, mit mond az ájurvéda, az ősi gyógyászat? 
Amit a szervezetünk leépített, azt újra tudja építeni, ha még sebészetileg nem avatkoztak be, de támogatnunk kell szervezetünk hasznos tápanyagokkal.


Életmódot váltanál?
Meg szeretnéd tanulni "helyesen" táplálni szervezeted?
Akkor ez a program Neked szól!
Táplálkozás-beállítás személyre szólóan + tanulás.

Mit szólnál egy ingyenes konzultációhoz?

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket